Свет

Малезијски Боинг оборио украјински пилот Дмитро Јакацуц

Има чин потпуковника, припада 292-ој елитној украјинској ескадрили, а његов авион носи број 08

boing-rusenje

Прво је разнео пилотску кабину и побио чланове посаде. Боинг је потом на аутопилоту летео још око три минута, а онда је почео да се распада

Познати и утицајни руски тв-новинар Андреј КАРАУЛОВ тврди да је Јакацуц наредбу за обарање авиона добио од тајкуна Игора Коломјског и нагласио да то потврдђују пресретнути разговори

https://www.youtube.com/watch?v=m1QH03NtVQ0#t=4396

Један од најпознатијих и најауторитетнијих руских телевизијских новинара – Андреј Караулов – направио је специјалну емисију о истрази поводом обарања малезијског путничког авиона изнад Донбаса у којој је саопштио да је Боинг 777 оборио украјински пилот-потпуковник Дмитро Јакацуц.

Открио је такође: да његов Су-25, унутар 292-ге елитне украјинске ескадриле, носи број 08 и да је Јакацуц авионским топом од 30 мм прво разнео пилотску кабину и побио чланове посаде.

Авион је потом на аутопилоту летео још око три минута, а онда је почео да се распада.

Јакацуцов авион је – заједно са још три чији су бројеви 06, 07 и 38 – чекао Боинг стотинама километара даље, а у облацима – на правцу лета малезијског авиона – сакрио се осам минута пре његовог наиласка.

Караулов, који је у емисији имао више компетентних саговорника, својим гледаоцима је предочио да је четири украјинска војна авиона „у заседи” потврдила и немачка шпијунажа.

Његови саговорници тврде да се радило о специјалној тајној операцији врха украјинских специјалних служби и војне авијације. Међутим, сам Караулов је извео закључак да иза те операције није стајао украјински врх већ познати тајкун – Јеврејин Игор Коломојски – који се успео да себи „потчини” пилоте поменуте ескадриле.

Караулов тврди да је Коломојски издао наредбу за обарање авиона. Чак је нагласио да постоје пресретнути разговори Коломојског који то потврђују.

Иначе, у прилог тезе да се радило о специјалној операцији, у емисији је наведено: да су украјински око места обарања Боинга два дана пре трагедије – 15. јула – били укључивани  седам пута, 16. јула осам пута, а 17. јула – у дану када је малезијски авион био оборен – чак девет пута.

Да све буде још индикативније, у наредним данима су укључивани највише 2-3 пута.

Караулов је указао и на још две, најблаже речено, чудне околности: диспечер украјинске контроле летења Ана Петренко, која је „водила” малезијски авион, добила је „боловање” већ наредног дана и отпутовала у једну од земаља око Персијског залива, а ни украјинска ни холандска „истрага” досад је нису ни покушале да саслушају.

 

Извор: Факти

Напиши коментар