Досије

Легендарни говор Ратка Младића који медији не желе да објаве (ВИДЕО)

Легендарни говор генерала Ратка Младића, који је одржан у Власеници у октобру 1995. године, на самом крају одбрамбеног отаџбинског рата, никада није у целини приказан у медијима. Делови говора, углавном они на којима Младићу дрхти глас и где је јако емотиван, приказивани су у разним емисијама и анализама у којима су хтели да српског генерала представе у неком лошем светлу.

Ратко Младић

Међутим, у тада одржаном говору Младић је говорио о почетку рата, погибијама српских војника, ослобођењу Сребренице. Он је причао чак и о томе како је са групицом војника био 13. јула 1993. опкољен од стране муслимана и томе како је спашен.

– Укупно нас је било 11, а на нас је надирала Фочанска муслиманска бригада. Ми нисмо имали погинулих ни рањених а они су избројали 373 погинула. Тако смо се борили за свој народ – рекао је Младић додајући да се налазио осам сати у окружењу.

Генерал је рекао да је српски народ показао витештво у Сребреници и омогућио евакуацију чак и оних који су „клали српски народ“.

– Омогућили смо кољачима из Сребренице и Жепе да нашим аутобусима пређу тамо где желе – рекао је Младић и додао да је то најтеже пало мајкама убијених Срба.

– У петогодишњем рату на српским просторима, западно од реке Дрине, створили смо Републику Српску! Она је окупана у крви српске деце, и морамо јасно саопштити читавом свету и поколењима која ће нас наследити, да знају да се та светиња Српска мора чувати, јер је извојевана у неравноправној бици против моћника и силника овога света, који својим оружјем желе да ставе под ноге достојанство свакога ко не мисли како мисле они – рекао је Младић.

Младић је рекао да се Војска Републике Српске није уплашила ни НАТО бомбардовања и да српски народ може опстати на овим просторима само ако су сложни.

Погледајте говор који никада није емитован у целини:

Коментари (1)

  1. vitkomilicic каже:

    Koliko god kosta Vojska je isplativa,jer dava omladini i cijelom drustvenom sistemu:cvrstinu,zdrav dus,rijesenost za uzvisene ciljeve!Najskuplje je sada bez vojske,jer omladina nista od potrebnog sto navedoh-nema.Trend je da se NARKOTICIMA dize lazni duh(kazu:za drogu bi majku prodao).Zato ,ZIVJELA Vojska Republike Srpske,iako danas postoji skoro,pa simbolicno,koliko znam nekolike hiljade.

Напиши коментар