Србија

Корумпирани скот Ната Месаровић украла из буџета 14 милиона динара!

Бивша председница Врховног касационог суда и председница Високог савета судства за три године проведене на тим функцијама на име месечних плата узела укупно 130.000 евра

Раскалашно!

Бивша председница Врховног касационог суда и председница Високог савета судства Ната Месаровић коштала је грађане Србије око 130.000 евра! За три године, колико је била на челу ових судских тела, толико је Ната узела на име плата, које су на месечном нивоу износиле 329.000 динара (око 3.000 евра).

Она је за председницу ВСС изабрана у априлу 2009. године, а на чело Врховног касационог суда постављена је на седници одржаној 30. новембра 2009.
Месаровићева каже за Курир да неће тражити да у наредних шест месеци прима плату коју је имала као председница овог суда и председница ВСС.

– Бићу судија Врховног касационог суда, у ком сам од 2003, тако да нећу тражити шест плата по одласку с функције – рекла је Месаровићева.
О својој смени, коју је Скупштина Србије усвојила на седници одржаној 20. фебруара, каже да је политички мотивисана и да је то невешто сакривено под изговором спровођења одлуке Уставног суда.

За престанак функције Месаровићеве гласало је 138 посланика владајуће већине, а против је било 45 опозиционих посланика из ДС и ЛДП. Одлука је донета на предлог ВСС, који је 23. јануара предложио Скупштини да „донесе одлуку о престанку функције председника ВКС“. Савет је навео да је та одлука донета на предлог министра правде Николе Селаковића, а поводом одлуке Уставног суда од 20. децембра 2012, који је тада прогласио неуставним члан Закона о судијама на основу ког је Месаровићева изабрана за председницу ВКС 30. новембра 2009, кад суд још није био формиран.

Постављен Натин наследник

За вршиоца дужности председника Врховног касационог суда јуче је постављен судија овог суда Драгомир Милојевић.
Одлука је донета на општој седници Врховног касационог суда, а према законском решењу, Милојевић ће бити и вршилац дужности председника Високог савета судства и на овим пословима остаће све док се не распише конкурс и не изабере нови председник Врховног касационог суда.

Напиши коментар