Србија

Коме смета наше млеко?

Поручујемо властима да су дужни да кажу истину, да ли је млеко исправно или не, или је све ово само игра да би Срби куповали страно млеко.

mleko

Шокирани смо сведоци да је ових дана у медијима најактуелнија тема о неисправности нашег млека. Жалосна је чињеница да у Србији чија власт жељно чека сањани датум не постоји ни елемантарни систем здравствене контроле хране. Двери питају и садашњу власт и представнике бившег режима, који се овом темом поигравају као да су у питању небитне ствари, а не основна животна намирница наше деце, шта је истина:
–    Да ли је то још један покушај уништавања наше привреде, проглашавањем нашег млека за неисправно, како би увезли страно млеко и тиме се поново понизили пред Бриселом?
–    Да ли држава уопште има механизам којим би утврдила да ли се млеко, које откупљују велики западни коцерни попут Салфорда, прерађује за домаће тржиште или се већ увелико увози и продаје токсично страно млеко?
–    Чему служи министарство здравља када препоручује грађанима да сами оцене да ли ће пити потенцијално канцерогено млеко?
–    Да ли је уништавање домаће производње млека још један од услова за улазак у ЕУ?
–    Да ли на овај начин бринете о опстанку села?
–    Да ли је то обесхрабривање наших пољопривредника и сточара да одустану од производње млека и стварања малих породичних фирми?

Примера ради, Фаркаждин, село у Банату, живи од млека. Произвођачи су у паници: да ли ће морати да баце своје млеко, што директно утиче на судбину села. СНС каже млеко је у реду, ДС каже да није. Сточари су у проблему због тог препуцавања. Сви се плаше доласка страног млека на наше тржиште, а то директно значи смрт за нашу привреду и пољопривреду и пропаст села.

Престаните да се играте са нашим животима, и не користите овакве теме за политичка препуцавања. Дужни сте да грађанима Србије кажете истину да ли је наше млеко исправно или не и да ли је цела игра у томе што желите да увезете страно млеко!?

Информативна служба Покрета Двери

Напиши коментар