Свет

Како је Србин успео у Доминикани?

“Био сам млад човек без перспективе.Тешке године у земљи, криза и ратови…Донео сам највећу, уједно и најтежу одлуку у свом животу. Напустио сам све и отишао”

Овако почиње животну причу Дејан Грубанов (40), из Новог Кнежевца, у северном Банату, који је пре 13 година купио карту у једном правцу и упутио се у непознато.

Ризик се исплатио. Данас је он генерални директор хотела једног од најпознатијих ланаца хотела “Иберостар”, у Доминиканској Републици. 

“Када сам стигао пре 13 година овде, сем кофера, нисам имао ништа. Нашао сам се у земљи у којој су осмех и игра најважнији део живота без обзира на економски положај људи. На једноставност живота и очаравајуће осмехе брзо сам се навикао”, каже он.

Ипак, у почетку је било тешко. Дуго је тражио посао. Првих неколико месеци живео је у селу Муноз, где су уточиште нашли они који су избегли са Хаитија. Таман кад је нада почела да га напушта, конкурисао је за посао у хотелу “Иберостар”, у одељење за односе с јавношћу, и био примљен, а после неколико година, промовисан у заменика директора.

Пре четири године добио је прилику да води један хотел из истог ланца на Куби. Време које је тамо провео, каже, оставило је најснажнији печат у његовом животу.

“Прошле године вратио сам се у Доминикану и од тад сам генерални директор једног од најбољих хотела моје компаније “Иберостар Баваро”. Ипак, носталгија ме вуче да се стално враћам. Оно што је сигурно, мамину кухињу не могу да замене екстравагантна јела у хотелу”.

 

Извор: Новости

Напиши коментар