Регион

Хаос у Црној Гори, полиција разбила демонстранте

Полиција је рано јутрос уз употребу силе разбила мирни протест који се 20 дана одвијао испред зграде Скупштине Црне Горе. Посланик Милан Кнежевић је завршио у Ургентном центру, а како је речено из групе „Слобода тражи људе“ један припадник ватрогасне јединице је ударио посланика Бранка Радуловића. Ухапшени су и Славен Радуновић и Владислав Бојовић.

Како јавља група, у разбијању протеста је учествовало око хиљаду специјалаца у опреми за разбијање демонстрација, преносе подгоричке „Вијести“.

„Бачен је и сузавац. Има доста приведених и повређених. Посланици Славен Радуновић и Владислав Бојовић су приведени, а председник ДНП Милан Кнежевић је завршио у Ургентном центру. Током окршаја, један припадник ватрогасне службе је ударио професора Бранка Радуловића. Елеватор је послат да сруши бину“, пише на фејсбук страници „Слобода тражи људе“.

МУП је багером „очистио“ шаторе, бину и остале објекте са места протеста.

Ухапшен је и уредник портала ИН4С Гојко Раичевић, а портал је од јутрос недоступан.

Јаке полицијске снаге обезбеђују центар Подгорице, након што је протест ДФ-а прекинут.

Полиција је блокирала део Његошеве и Улице Слободе, а нешто касније је пуштен саобраћај у делу Булевара Св. Петра Цетињског, где се протест одржавао.

Новинарима је забрањен приступ испред Скупштине Црне Горе, као и делу Улице Слободе, где се налази Врховно државно тужилаштво (ВДТ) где је постављен кордон полиције.

Чланови НВО Алтернатива окупили су се испред зграде Делегације ЕУ у Црној Гори.

 Они су истакли да траже поштовање основних људских права.

„Ово што је црногорски режим данас урадио је доказ да је ово што тренутно имамо у Црној Гори класична диктатура. Сад је време да се покаже право лице бораца за грађанске слободе и људска права у Црној Гори“, казали су из Алтернативе.

 

Спутњик

Коментари (2)

  1. SIKIRA каже:

    nemoze mandic sam mili nista srbija suti nece da pomogne srbima u crnoj gori nema sloge u srbima proklestvo ih prati kletva cara lazara sa kosova

  2. Тања каже:

    Седети сваког дана на једну исту прометну улицу и зауставити саобраћај је недовољно да се прогласи протестом против неког ко је већ тридесет година на власти. Десетак шатора су обична спрдња која је заслужила да се уклони са улице.

    Кад се сетим злих језика црногорских (банована са свих ’црногорских’ форума и интернет страница само ли сам поменула да сам из Србије) до пре 15 година сви су били против Србије, можда не сви, али они плашљиви што су ћутали били су страшнији од непријатеља. Сви до једног слали су поруку свијету како су Срби мафија и злочиници. И радује ме што им је сада тако. Довиђења леглу болесника!

Напиши коментар