Србија

Граде маузолеј ратном злочинцу Аћиф-ефендији!

Муслимани одлучили а власт у Београду прећутно одобрила да се подигне меморијални центар у част ратног злочинца!

Челници Бошњачког националног већа у Новом Пазару представили су најбоље идејно решење за меморијални центар у новопазарском насељу Хаџет, где су 1945. стрељани ратни злочинац Аћиф Хаџиахметовића и његови блиски сарадници. Аћиф је побио много Срба и био је један од перјаница фашистичке ратне творевине Велике Албаније.

Прошле године, у центру Новог Пазара, на кући у којој је живео, откривена је спомен-полоча ратном злочинцу Аћиф-ефендији која је изазвала различите реакције широм Србије. У име Владе Србије откривању је присуствовао и актуелни министар у Влади Србије Сулејман Угљанин.

РЕХАБИЛИТАЦИЈА

У вишем суду у Новом Пазару покренут је процес за рехабилитацију Аћифа Хаџиахметовића и „невино стрељаних“ сарадника. Суду се обратило и неколико НВО (Санџачки интелектуални круг, Санџачки одбор за људска права, „Урбан-ин“…) које се противе рехабилитацији и тврде да је Аћиф био сарадник фашистичких окупатора. Процес је на почетку.

Коментари (5)

 1. Revizor каже:

  Šta reći a ne zaurlati? Srbijo, nemaš vukove već samo euro-pudlice, zato te svi razvlače kako stignu!

 2. nlcph каже:

  Нови Пазар изгледа као да није део Србије! Још увек јесте, али…

 3. Корнелиjе Кодреану каже:

  Е Србиjо шта си дочекала.

 4. bdorotej каже:

  После спречавања Балканике и Боре Чорбе да наступају у Новом Пазару-Српском граду са већинским муслиманским живљем,где деле захвалнице што се не учи српски језик (ваљда треба турски)-мене ништа не изненађује.Изненађује само наше властодржце-који нису обавештени или их не занима или и једно и друго.Углавном смешно делује недавна акција Муп-а у хапшењу нарко-дилера,а да Муп није ни завирио у Нови Пазар и велики трновац.БРУКА И СРАМОТА.Па зар наша власт мисли да смо толики дебили…А ви Срби сад имате изборе па памет у главу.

 5. Zoran каже:

  Нормално може да буде само онда када буде просрпска власт, која ће Србе да стави на прво место, па онда остале. У Немачкој, отказ ће прво да добију странци, а Немци остају за крај, ако буде потребно. Ја сам лично гласао за “Двери”. Да ли сам погрешио????

Напиши коментар