Свет

Ђукановић непожељан у Москви

Званична Москва одбила је ове године захтев црногорског премијера Мила Ђукановића да буде примљен у Кремљу, саопштио је директор Института за стратешка истраживања Леонид Решетњиков.

Он је то рекао током састанка са представницима земаља југоисточне Европе, међу којима су били и функционери црногорског опозиционог Демократског фронта Милан Кнежевић и Душан Слијепчевић.

У саопштењу Демократског фронта се наводи да је Ђукановић током ове године тражио пријем у Кремљ, али је добио негативан одговор.

„Тиме је и званично потврђено оно што је ионако била јавна тајна у Црној Гори, а то је да се односи између Црне Горе и Русије погоршавају“, подвукао је Решетњиков, критикујући Ђукановићеву спољну политику.

Из ДФ-а је саопштено да је Решетњиков оценио да су односи између Црне Горе и Русије на веома ниском нивоу због стремљења црногорске власти ка НАТО интеграцијама. Тема састанка са представницима земаља југоисточне Европе била је проналажење модела сарадње Русије са земљама овог региона.

Коментари (4)

 1. slavko каже:

  dukanovic je jedini borac druga tita

 2. Корнелиjе Кодреану каже:

  Е Мило слино

 3. zvezdan каже:

  ima li iko na ovom svijetu ovog kriminalca da uhvati za grlo i udavi ga da mu se sudi za ratne zlocine u bosni da ode u hag na dozivotnu robiju?

 4. Aleksandar каже:

  Ljudi su odavno procenili.ja samousput da kazem jos 1994 godine.Drgi tovarisu.A od koga znase moje male malenkosti.

Напиши коментар