уторак, 28. 03. 2023.

Ђукановић непожељан у Москви

Званична Москва одбила је ове године захтев црногорског премијера Мила Ђукановића да буде примљен у Кремљу, саопштио је директор Института за стратешка истраживања Леонид Решетњиков.

Он је то рекао током састанка са представницима земаља југоисточне Европе, међу којима су били и функционери црногорског опозиционог Демократског фронта Милан Кнежевић и Душан Слијепчевић.

У саопштењу Демократског фронта се наводи да је Ђукановић током ове године тражио пријем у Кремљ, али је добио негативан одговор.

„Тиме је и званично потврђено оно што је ионако била јавна тајна у Црној Гори, а то је да се односи између Црне Горе и Русије погоршавају“, подвукао је Решетњиков, критикујући Ђукановићеву спољну политику.

Из ДФ-а је саопштено да је Решетњиков оценио да су односи између Црне Горе и Русије на веома ниском нивоу због стремљења црногорске власти ка НАТО интеграцијама. Тема састанка са представницима земаља југоисточне Европе била је проналажење модела сарадње Русије са земљама овог региона.
4 коментара

  1. zvezdan

    ima li iko na ovom svijetu ovog kriminalca da uhvati za grlo i udavi ga da mu se sudi za ratne zlocine u bosni da ode u hag na dozivotnu robiju?

Оставите коментар

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *