Србија

Ђилас ме молио да му сакријем имовину!

Кад је изабран за градоначелника, Ђилас ме је питао којим методама може да изигра Закон о спречавању сукоба интереса, то јест како да сакрије све фирме које има, тврди Цвијан

Владимир Цвијан, посланик СНС и некадашњи генерални секретар Председништва Републике Србије, тврди да га је градоначелник Београда Драган Ђилас молио да Борису Тадићу прича лепе ствари о њему и тако га врати у шефову милост, али и да му, као велики познавалац Закона о спречавању сукоба интереса, помогне да нађе методе како би изврдао Закон и сакрио своје огромно богатство од надлежних органа!

„Што ме Борис не воли“

У разговору за Курир Цвијан наводи да до сада није хтео да открива тајне Андрићевог венца, али да га је Ђилас на то навео „пласирањем плаћених лажи о њему“, а Пандорину кутију отворио је твитом: „Каква је шмизла овај Ђилас! Мада, сећам се да је много пута плакао у мом кабинету“.

– То што сам написао значи да сам одлучио да проговорим – о времену када ме је Ђилас, тада већ градоначелник, предложио за председника изборне комисије Београда и рекао да би му много значило да Борису (Тадићу, тада председнику Србије) кажем неку лепу реч за њега! Питао ме је: „Зашто ме Борис елиминише, зашто сам скрајнут?“ Интересовало га је зашто га људи из Тадићевог окружење не воле. Како ми је рекао, најважније је да Борису причам нешто лепо о њему – каже Цвијан.

Тражио рупе у закону

Међутим, актуелни лидер демократа није очекивао од некадашњег Тадићевог сарадника само да свом шефу прича хвалоспеве о њему и тако га врати у Тадићеву милост.

– Кад је изабран за градоначелника, позвао ме је и питао како да прикрије имовину јер сам ја велики познавалац Закона о спречавању сукоба интереса. Питао ме је који су методи да сакрије имовину, помињао је неколико фирми, укључујући и једну у Чешкој, мислим да је то ова о којој је писао Курир. Тражио је да му кажем методе да би изврдао Закон.

Објаснио сам му да је Законом регулисано да пренесе управљачка права на треће неповезано лице, да у сваком случају задржава власништво, на шта ми је он рекао: „Јој, покрашће ме ови моји.“ Што се тиче некретнина, рекао ми је да је то средио, да је све купљено на туђе име – открива Цвијан и додаје да је ово само почетак разбијања мита о једном од најмоћнијих људи у земљи.

Први напао Цвијана

Иначе, Ђилас је први напао Цвијана, и то критикујући то што је вицепремијер Александар Вучић повео Милицу Делевић у Берлин.

– Из СНС нема да поведе никога ко има везе са европским интеграцијама. Кога ће? Оног из „Колубаре“, из печењаре? Сашу Мирковића, Башановића, Владу Цвијана, који Саши Драгину, према речима његове супруге, нуди излазак из притвора ако оптужи премијера Србије или Војводине – рекао је раније Ђилас.

Ђилас се ућутао

Градоначелников портпарол није се јављао на телефон, нити је одговорио на СМС са конкретним питањем Курира.

 

Извор: Курир

Коментари (2)

  1. Анастасия каже:

    Господине Цвијан, шта вас је задржало да откријете раније, то јест, зашто сте скривали до сада? Наравно, и сада не бисте ископавали фосиле, поготово, да вас лично није дотакло, зар не. Ах, да, нисте законски надлежни за њихово ископавање, већ само за њихово чување.

  2. Анастасия каже:

    🙂

Напиши коментар