Свет

Цигани украли дете!

ДНК тестови потврдили су да цигани, с којима је живела, нису ни у каквом сродству са девојчицом

Грчка полиција затражила је од грађана широм Европе помоћ у откривању идентитета засад мистериозне плаве девојчице која је пронађена у кући у циганском насељу у централној Грчкој, где је живела са породицом која очигледно није њена.

ДНК тестови потврдили су да циганиски мушкарац и жена, с којима је живела, нису ни у каквом сродству са девојчицом која има изразито плаву косу, светле очи, зову је Марија и има око четири године.

Девојчицу је преузео хуманитарни центар, а полиција је објавила и њене фотографије, у нади да ће то помоћи у проналажењу њене праве породице. Званичници страхују да би девојчица могла да буде жртва отмице или трафикинга. Апел је упућен на међународном нивоу, зато што девојчица светле пути, беби-косе и плавих очију изгледа као да је из северне или источне Европе.

Полиција је упала у цигански камп због сумње да се ту одвијају криминалне радње. Полицајци су одмах приметили необичну девојчицу, која ни мало не личи на циганску породицу с којом је била у кући, а потом су открили и проблематичне документе те породице. Цигански пар је, наиме, регистровао децу која живе с њима у различитим регионима и различитим регистрима, из којих следи да је жена родила шесторо деце за само десет месеци.

Кад су полицајци испитивали пар како је „добио Марију“, стално су мењали своје исказе, саопштено је из полиције. Пар је ухапшен због кривичног дела отмице малолетника. У хуманитарној организацији „Дечји осмех“, која је преузела бригу о девојчици, кажу да је дете збуњено и у шоку због промене средине. Девојчица је, како наводе, просила на улицама Ларисе.

Коментари (1)

  1. Корнелиjе Кодреану каже:

    Цигански олош треба вратити у Индиjу одакле jе дошао.

Напиши коментар