Србија

Чанкови јастребови траже полицију Војводине!

Србија се још није изборила с косовским проблемом, а потпредседник и посланик Лиге социјалдемократа Војводине Бојан Костреш почео је да уцењује тражећи да Војводина добије војвођанску полицију попут Заједнице српских општина на Косову! На јучерашњој седницирепубличког парламента на којој се расправљало о споразуму с Приштином Костреш је оценио да би, на основу договора између Београда и Приштине, и Војводина могла добити управу полиције.

– Радује ме што сте успели да се изборите за то да четири општине на северу бирају свог команданта, али није ми јасно како може у Косовској Митровици, а не може у Сремској Митровици? Како не може у Крагујевцу, Нишу и Лесковцу? – упитао је Костреш, не осврћући се на примедбу да ће регионални командант Заједнице српских општина носити ознаке Косова.

Он је рекао да му споразум између Београда и Приштине „даје наду да ће и Војводина моћи да формира војвођанску управу полиције“.
– Кад би Војводина имала надлежности какве има Заједница, били бисмо више него задовољни – закључио је он.Да би ствар била још невероватнија, Костреш је оценио да Заједница српских општина има више ингеренције него Војводина!

– Заједница српских општина, за разлику од Војводине, има председника, потпредседника, изворна овлашћења – навео је Костреш.Колико је ЛСВ овим гестом показао непринципијелност, говори чињеница да је и сам председник странке Ненад Чанак много пута раније рекао да између Војводине и Косова нема никакве сличности и да се између северне и јужне покрајине не могу повлачити паралеле.

Чанак хоће да ушићари од косовске кризе

Политички аналитичар Дејан Вук Станковић сматра да се од ЛСВ и могло очекивати да ће искористити ситуацију с Косовом и покушати да војвођанско питање стави у епицентар.
– ЛСВ је уздрман јер је незадовољство покрајинским властима показано и на протеклом митингу у Новом Саду и на локалним изборима. Покрајински премијер Бојан Пајтић истрошио је медијску муницију, тако да им треба нова тема. Та нова тема је покушај да се вештачки направи паралелизам између Војводине и Косова и политички профитира – каже за Курир Станковић.

Коментари (2)

  1. Aleksandar каже:

    Pa nemoze na staro dragi autonomasi dobro znam kako je bilo od 1974 godine pa na ovamo kada je MUP izgubio svaovalscenja i potre i sveostalo dobro znam,jer sam imao u familiji u tovreme drugog coveka u Srbiji.

  2. Данко Б. Марин каже:

    Лига – ДЕГЕНЕРИКА!

Напиши коментар