Србија

БРУКА И СРАМОТА: Због Бојана Пајтића плене опрему српских атлетичара Дудаша и Шпановићеве!

Због дуга из 2009. од 165.000 евра десиће се пленидба атлетске опреме вредне 20 милиона динара. Пајтић својевремено изјавио да је дуг „само његов проблем“, сад се не оглашава.

pajtic

БРУКА И СРАМОТА! Како другачије описати оно што ће се десити у наредних дан-два у Новом Саду. Због неизмиреног дуга од 165.000 евра, који је остао иза организатора Европског првенства у атлетици за јуниоре 2009. десиће се пленидба атлетске опреме у клубу Војводина, чији су чланови Ивана Шпановић и Михаил Дудаш, и то свега десет дана пре почетка Европског дворанског првенства у Гетеборгу (1.-3. март).

Вредност опреме која ће бити однета је 20 милиона динара!!!

Главни кривац је, како сазнајемо, Бојан Пајтић, председник Организационог одбора првенства које је пре непуне четири године одржано у Новом Саду.

Још памтимо господина Пајтића како после поменутог првенства, машући папиром на коме пише дуг од 165.000 евра, поручује како је то „само његов проблем“. Тај проблем је постао сада проблем државе, спорта и српске атлетике, која би врло лако могла да сноси озбиљне консеквенце, ако се европска кућа атлетике реши да казни земљу која дугује новац многима који су помогли организацију.

Према информацијама до којих је Телеграф дошао, поједина предузећа врше велики притисак на Европску атлетску федерацију, која би могла због свега да казни српски Атлетски савез.

Поменути спонзори којима се дугује новац одавно су уложили тужбе и судски покушале да дођу до свог новца, али како се то није десило, одлука о конфисковању опреме је логична.

Постављамо питање, да ли су то млади спортисти – Шпановићева и Дудаш − заслужили, они ништа и никоме нису криви, а због нечије бахатости и безобзирности у послу, остају без средстава за тренинг свега неколико дана пред одлазак у Гетеборг, где  би иначе требало да буду и у најужој конкуренцији за освајање медаља.

Иако смо Бојану Пајтићу у поподневним и вечерњим часовима дали прилику да објасни како је дошло до дугова, али и срамотне одлуке о пленидби опреме, није нас удостојио ни одговора на телефонске позиве.

 

Извор: Телеграф

Коментари (1)

  1. Nenad каже:

    Ama nije on kriv, to su oni pre njega uradili!

Напиши коментар