Свет

Британци покренули свеопшти лов на руске шпијуне!

Британска контраобавештајна службе MI5 добила од премијера Дејвида Камерона налог много ревносније него досад лови „руске шпијуне“

Millitary-Intelligence-1920-1200

Британска контраобавештајна службе MI5 добила од премијера Дејвида Камерона налог много ревносније него досад лови „руске шпијуне“ који делују у Уједињеном Краљевству – објавио је Times.

„Извори из самих врхова наших специјалних служби увелико говоре о промени политике према руским обавештајцима који делују у Великој Британији. Руководиоцима MI5 је наређено да појачају присмотру за руским агентима на улицама Лондона“ – објавио је исти лист.

Још је, позвавши се на исте изворе, додао: да је Камерон свим својим министрима наложио да знатно појачају безбедност у својим ресорима „путем директних дејстава“ против шпијуна и пилота руских бомбардера „који узнемиравају британски ваздушни простор“.

Times тврди да ће Камерон овакву промену политике објавити у говору који ће одржати у доњем дому британског парламента.

MI5, MI6 (обавештајна служба) и Управа за владине везе која функционише при Форин офису већ су почеле да примају сараднике који перфектно говоре руски и једнако добро знају ситуацију у Русији и њену историју.

Њихов посао биће да преслушавају све разговоре на руском.

Камерон је пре неки дан изјавио да његова земља не треба да емотивно реагује на летове руских стратешких бомбардера у међународном ваздушном простору у близини британских обала.

Лондон тврди да је током протеклих 5 година руска авијација извела 43 таква лета.

 

Новости

Напиши коментар