Србија

Београдска власт је проститутка ЕУ

Историчар Чедомир Антић, који је и председник Напредног клуба, оценио је у интервјуу за Вести дас у многи проблеми Србије отуд што су они који је воде властољубиви и алави на моћ и новац.

Да то нису – нагласио је – увели би штедњу, реформисали државу – па и по цену да их народ никада више не изабере. А дас у то урадили данас не би могли да их уцењују новцем за пензије и да захтевају бедно проституисање за следећи корак према бирократској и лошој ЕУ.

Да ли би после споразума о Косову на дневни ред могло да дође питање Републике Српске?

– Наравно, то је ових дана јасно најављено у програму радија Дојче веле. Идућа година ће бити повољна за то, тада су тамо избори и упркос политичким и економским успесима Милорада Додика, опште прилике су због опструкције из ЕУ и САД све теже. Српска ће бити уцењивана кредитима, подривана прескупом босанском државом. Бирократски диносаурус Федерације БиХ је данас жив само ради обесправљивања Срба и Српске. Народ ће бити узбуњиван надрителевизијама и плаћеним НВО организацијама.

– Међународни представник ће бити подржан у кампањи рушења Устава и дивљачког отмања надлежности. Како рече један новосадски квислинг, Србију ће притискати као око Косова: да супротно обавезама гаранта Дејтонског споразума не помогне Српској, а биће за ту прилику отворено и питање Војводине. Група која води Војводину је недавном декларацијом показала да функционише на дугме. Мање је важно где је даљински управљач, да ли је у Берлину или Вашингтону.

Да ли је Република Српска у стању да се одбрани?

– Јесте, и може да се одбрани. Посебно ако Руска Федерација задржи досадашњи јасан и начелан став. И око КиМ бисмо много више успели да није било болесног властољубља Николића, Вучића, Дачића, Тадића и Ђиласа, а на другој страни Коштуничиног политичког аутизма. Традиција нам је представила једну романтичну слику како смо у 14. веку „изгубили царство на Косову пољу“, пре свега захваљујући манама наших владара и велможа. Сада је то тако, али без народне уобразиље. Да нису били властољубиви и алави на моћ и новац, да су увели штедњу, реформисали државу – па и по цену да их народ никада више не изабере – данас не би могли да их уцењују новцем за пензије и да захтевају бедно проституисање за следећи корак према бирократској и лошој ЕУ.

Да ли је споразум Београда и Приштине српска капитулација?

– Српски народ на северу Косова је добио некаква аутономна права, али не и аутономију. Споразум не види Србију у вези са КиМ, изузев као суседну државу. Потписујући га, власт је прекршила Устав, Резолуцију Народне скупштине из јануара ове године и Платформу о преговорима. Међутим, не мислим да је овде реч о капитулацији. Капитулација се не врши мимо инструкција заснованих на Уставу и законима. Ово је превара јавности и издаја домовине. Према томе, овај акт дугорочно не важи. Србија ће једнога дана казнити потписнике и реинтегрисати север Косова.

Шта би се десило да је српски државни врх одбио споразум?

– Ништа. Нису више прилике да нас казне или бомбардују. Не би нам било горе него што је данас РС. Ипак, морали бисмо да живимо од свог рада, а не да годишње трошимо и четири-пет милијарди евра више него што зарађујемо. То мора да се мења. Наравно, наше мане и унутрашњи недостаци не аболирају неколико великих сила које деценијама раде на рушењу Србије и обесправљивању Срба. Иза свега је званична Немачка.

– Без ње ништа не би било овако. Шовинизам немачке владе и већег дела елите према Србији је екстреман и бизаран. Они нас желе у ЕУ не као равноправну чланицу, већ као парију на коме ће се иживљавати. Довољно је само погледати резултат њиховог деловања. Србија је за све крива, непрестано се повлачимо и извињавамо, а немачка истраживања показују да је данас, ионако мали број грађана Хрватске који су толерантни према Србима, за трећину мањи него 1999. Уништавајући Србију, СР Немачка и савезници радикализују регион.

Да ли је у Војводини на делу битка за власт или некакав сценарио који води одвајању?

– У АП Војводини постоји мали, али утицајан фронт за стварање самосталне и касније независне државе. Те странке и организације су добро финансиране из ЕУ. Напредни клуб ради на књизи „Истина о АП Војводини“, где ће све те активности бити јасно и документовано представљене. Властољубиви интереси великих странака из Београда омогућили су црногоризацију Војводине. Има још увек шансе да се одбранимо, али треба укинути АП Војводину у складу с Уставом, створити тамо три региона и преместити главни град из Београда у Нови Сад. Тада ће отцепљење бити заувек онемогућено.

Постоји ли опасност од политичких или етничких потреса на југу Србије и у Санџаку?

– Да, али само ако то буду желеле САД и СР Немачка. Све то ће се дешавати искључиво у функцији унитаризације БиХ и осамостаљење Војводине. Решење је да Србија помогне стварање српског вође и фронта у оба краја и затражи од оних који су као представници мањина заступљени у влади да прекину да делују у прилог осамостаљењу. Кад је реч о Прешеву, понашање тамошњих власти, и посебно бојкот пописа из 2011, требало је да буду окидач за укидање посебног финансирања и спровођење закона у тим крајевима.

Коментари (1)

  1. Mladjan каже:

    Prognoziram da ce Srbija uci u EU 2019.

Напиши коментар