Војни полигон

Барс-2015: Први руско-српски ваздухопловни маневри

Пилоти Ваздушно-космичких снага Русије и Ратног ваздухопловства Србије први пут ће одржати заједничке тактичке вежбе летења „Барс-2015“ на полигону Ашулук у Астраханској области, од 2. до 9. октобра, наводи се у саопштењу Министарства одбране РФ.

MiG-29

Прве заједничке вежбе Ваздушно-космичких снага Русије и Ратног ваздухопловства Србије „Барс-2015“ почињу 2. октобра у Астраханској области, саопштило је руско Министарство одбране, а пренос РИА „Новости“.

„Пилоти Ваздушно-космичких снага Русије и Ратног ваздухопловства Србије први пут ће одржати заједничке тактичке вежбе летења ᾿Барс-2015᾿ на полигону Ашулук у Астраханској области, од 2. до 9. октобра“, наводи се у саопштењу.

Како је најављено, међународне посаде ловца МиГ-29 ће одрадити елементе борбе у ваздуху, пресретање и уништење ваздушних циљева, ваздушне нападе на копнене мете, док ће посада војног ваздухопловства у војним транспортним хеликоптерима Ми-8 лансирати ракете и обавити задатке везане за претрагу и спасавање жртава.

Војне вежбе „Барс-2015“ нису први заједнички маневри Оружаних снага Русије и Србије. У септембру, у близини Новоросијска одржане су међународне вежбе десантних јединица Русије, Србије и Белорусије „Словенско братство“.

 

Руска реч

Напиши коментар