Свет

Армија Новорусије запленила америчко наоружање, војне шифре и тешко наоружање у Дебаљцеву

Украјинске снаге побегле су из Дебаљцева и оставиле, како тврде представници Доњецке народне републике, не само лешеве погинулих сабораца, велику количину наоружања, већ и документе са војним тајнама Кијева

debaljcev

Украјинске снаге побегле су из Дебаљцева и оставиле, како тврде представници Доњецке народне републике, не само лешеве погинулих сабораца, наоружање (домаће и иностране произвеодње), већ и документе са војним тајнама Кијева!

Борци ДНР су у унутрашњости једног од бункера који су украјинске снаге користиле као командно место пронашли војне карте, шифрарнике, извештаје и другу документацију која у уобичајеним ситуацијама није на дохват руку и погледа неовлашћених особа.

Команда је побегла “главом без обзира”, остављајући све за собом, возила, и све остало, а сада изигравају хероје који су спремни да одмах ухвате у коштац са непријатеље, кажу припадници снага ДНР.

Оставили су две стотине својих војника који су постали заробљеници,

Снаге ДНР су заплениле 265 комада различитог наоружања, 28 тенкова, 63 БВП и оклопних транспортера, 145 аутомобила, 16 ПВО топова 23 мм, 13 артиљеријских система и монобацача.

Такође, у руке проруских санга допао је и део америчке војне помоћи Украјини. Борци ДНР запленили су ЛЦМР – артиљеријски радар за откривање минобацачке ватре (положаја).

Према подацима Кијева у борбама у Дебаљцевском обручу погинуло је 179, а заробљено 110 украјинских војника.

Новости

Коментари (1)

  1. marko каже:

    Situacija je komplexna po meni za Rusiju, sprema se veliko naoruzanje i placenici medutim Ukrajinici ce sigurno staviti nuklearne rakete nato pakta u zemlju i time pokriti ruski teirtorij u dubini od 13 000 km radarima i naravno raketama takvog dometa.Rsuija bi p osvaku cenu svim nacinima trebala spreciti dovoz tih raketa p[o mom isljenju dovozit ce ih nocu u Ukrajinu i unistiti bez najave radarske komplexe velikog dometa koji ce se nalaziti u Ukrajini bespilotnim letelicama OKRUZENJE RUSIJE TRAJE USTVARI AMERIKACI SU OSTVARILI CILJ USLI SU U UKRAJINU OVIM RATOM I PODELOM. Sad je na redu sirija u afghanistanu vec postavljaju stit i u japanu plan okruzenja rusije se nastavlja

Напиши коментар