Револуционаран предлог полиције!

Синдикат запослених полиције предлаже закон о заштити приватне својине по угледу на онај који постоји у САД – ако вам неко провали у посед можете да се одбраните а да не одговарате.

Фото: Мондо / Стефан Стојановић
Фото: Мондо / Стефан Стојановић

Синдикат запослених полиције упутио је допис Влади Србије са предлогом да се по хитном поступку усвоји закон о заштити приватне својине.

У образложењу овог предлога, Синдикат полицајаца наводи да се у Србији сада дешава да многи грађани, који штитећи своју имовину и породицу од провалника, бивају кажњавани због нечега што не би требало.

„Како смо сведоци да су се у претходним годинама догађали трагични догађаји да приликом провалних крађа страдају грађани и чланови њихових породица, а да се у многим случајевима догађало да грађани, штитећи своје чланове породице и имовину, нанесу телесне повреде или лише провалника живота у самоодбрани, а да потом добију затворске казне због законске регулативе, Синдикат запослених полиције је предложио усвајање закона о заштити приватне својине и покренуо петицију“, пише у саопштењу.

Тај закон би био урађен по угледу на онај у САД, који предвиђа ово:

„Ако провалник уђе у приватни посед, стан, кућу и том приликом нападне власника и укућане, исти, у самоодбрани и заштите живота, личног интегритета и приватног поседа, у случају наношења телесних повреда или лишења живота провалника, нису законски одговорни“.

Усвајањем оваквог закона, уверен је Синдикат полиције, смањила би се стопа провалних крађа, као и трагичне последице по грађане и њихове породице.

Синдикат је позвао све своје чланове, запослене у МУП-у и све грађане да потпишу петицију како би се усвојио овај закон и заштитили многи недужни животи и имовина грађана.

Петиција је постављена на Фејсбук страници Синдиката запослених у полицији.

13239189_1771611696400857_4183707737726534320_n

Мондо
2 коментара

  1. zoran

    Свака част на оваквом предлогу. Крајње је време било. Још ка да би се и кримогена лица , јавно, новчано уценили и да се за њихово хватање исплаћује награда, број кривичних дела и криминалаца би драстично пао.

Оставите коментар

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *