Свет

Ноћни вукови

Пише: Бошко Козарски, оснивач српско-руског центра

Православци. Патриоте.

У две речи стане суштина најпознатијег руског мото-клуба. Иако их повезују с особом из акростиха колумне, они су дружина коју окупља нешто друго на слово П – принципи! Непромењиви, јасни и нама блиски принципи којима никада нису трговали. Ни ту се не завршава листа асоцијација на вукове на двоточкашима, које почињу на слово П.

Удружени око свега наведеног сабрани су истомишљеници који постају четврто и пето П које не познаје границе православних земаља – „Ноћни вукови“ окупљају Пријатеље, који чине велику Породицу! Од Камчатке до Балкана, од Атлантског до Тихог океана, чопор језди асфалтом, симболично бранећи чистоту путева наших од којекаквих керова и кербера.

Треба ли истаћи да „Ноћним вуковима“ не могу приступити наркомани, нарко-дилери, промискуитетни ликови? Треба ли изводити закључак да су они својеврстан бастион чувања наслеђа Предака? Ето још једног П и није случајно написано велико! Готово све што окупља чопор, случајно или не, почиње истим словом. Као и акростих, уосталом.

Има, наравно, оних којима смета симболика клуба, други замерају блискост Хирурга, оснивача „Ноћних вукова“, и руског председника. Трећи износе неистине са циљем урушавања имиџа који проносе кроз православне земље и ништа од наведеног не може укаљати славно име вучије. И даље се бука њихових мотора дочекује с Поносом (опет П) и Поштовањем (опет…).

На крају треба истаћи нескривену мисију „Ноћних вукова“ – васпитавање потомства, у чије ћемо поуздане руке предати цело наше наталожено и тешко стечено искуство. Њима ће остати обавеза даље борбе за Православље, Патриотизам, Принципе, Пријатељство и Породицу.

Ало

Напиши коментар