Свет

Војна парада на Црвеном тргу

Дан победе над фашизмом у Другом светском рату обележен традиционалном војном парадом на Црвеном тргу у Москви. Совјетски војници донели слободу и независност отаџбини и Европи, поручио руски председник Владимир Путин.

Традиционалном војном парадом на Црвеном тргу у Москви je обележен Дан победе. У дефилеу учествовао и руски министар одбране Сергеј Шојгу.

Паради, на којој су продефиловало 11.000 војника и војни камиони са стратешким ракетама и друго руско наоружање, присуствовао је и руски председник Владимир Путин.

Тачно у 10.00 према сату на Кремљу, одржан је минут ћутања на Црвеном тргу, пуном војника док су се на трибинама налазили председник Русије Владимир Путин, бивши борци, званичници и гости.

Дефиле је организовао министар одбране Сергеј Шојгу, који је учествовао у дефилеу. Стајао је у црној отвореној лимузини поздрављајући војнике и официре уз традиоционални војник поклич “Ура”.

“Наши војници су донели слободу и независност борећи се за отаџбину, ослободивши Европу и доносећи победу чија ће величина остати у сећањима током векова”, рекао је Путин.

Руски председник је рекао да Русија ради на томе да се спречи неки нови рат.

“Све чинимо да јачамо безбедност на читавој планети”, рекао је Путин.

Више од 25 милиона грађана Совјетског савеза погинуло је током Другог светског рата.

Коментари (3)

  1. Ljubica каже:

    To je zemlja, to je narod!!!!

  2. misko каже:

    Volim vise gram Ruske i Srpske zemlje nego sva blaga amerike i engleske.

  3. Aleksandar каже:

    Bilo jeimpresivno i odlicno

Напиши коментар