Србија

Вештина гмизања

Пише: Драгана Радосављевић

Медијски мрак над Србијом може се растерати једино оружјем!

Суноврат штампаних медија узрокован је и невиђеним сиромашењем грађана, али томе доприносе и њихови уредници, који псећи служе власницима новина и политичкој елити. Радио и те-ве станице спале су, такође, на најниже гране. Посебна је прича Радио телевизија Србије, јавни сервис који издржавају грађани, а на чијем је челу Александар Тијанић. Уредници најтиражнијих новина и радио и те-ве станица су од режима плаћени, као да су председници САД-а. Велика плата, кола, пратња, путовања, репрезентација, хонорари…

И док Тијанић, са малом групом својих сарадника, који потписују његове пљачке, ужива у опљачканом новцу, којим је купио станове, џипове и скупе лимузине својој деци, остали запослени у РТС-у једва преживљају, и сурово их тероришу директорови гоничи робова.

Али, Александар Тијанић је човек за све режиме. Сагињао се Мирјани Марковић, Слободану Милошевићу, био је министар у Влади Србије на чијем је челу био Мирко Марјановић, онда је служио Војислава Коштуницу, потом Бориса Тадића, а данас је подобан и напредњацима, мада је председник Србије јавно саопштио да би одмах сменио господина Тијанића.

Како сменити дупеувлакаче који сурово тероришу новинаре и уреднике, и свакодневно хвале власт и њене челне људе, а држава је пред нестанком, као и већина њених грађана?

Најтиражнији дневни лист у Србији „Вечерње новости“ пред банкротом је, и није познато ко је стварни власник компаније која га издаје. Упућени тврде да је она у канџама Милана Бека, рођеног у Херцег Новом, бизнисмена који је, такође, близак, свакој власти. Главни уредник новина је такође Црногорац, Манојло Вукотић. Манојло је рођен 21. новембра 1938. у Цетињу. Студирао је светску књижевност на Филозофском факултету у Београду, само на прва два семестра. Има 55 година радног стажа, и по сили закона морао је бити пензионисан пре 15 година. А ђе, јадо да оде из „Новости“, кад може да опљачка милионе евра. Иде му то од руке.

Ових дана запослени у овој компанији упутили су писмо председнику Српске напредне странке и координатору рада свих служби безбедности Александру Вучићу. Пишу, надају се…

„Поштовани, све чешће чујемо да писма која вам се упућују остају мртво слово на папиру. Свакако то није добро, као што смо и ми упутили ко зна колико писама до сада, и господину Вучићу, али нико ништа да предузме.

Ево још једне молбе и доказа. Директор „Новости“ Манојло Вукотић, чија је плата 900 хиљада динара (више него што наши службеници приме за две године, а новинари за годину и по дана, осим његове љубавнице Дубравке Вујановић, која са земљакињом Јеленом Косановић води кадровску политику, и оних што их је из „Телеграфа“ довела, а већина их је, као и он, само са средњом школом), не рачунајући бензин, храну, све остале трошкове, уз напомену да плате примају преко Агенције „Федра“, ових дана повлачи нове потезе, иако су „Новости“ у губитку, и то дупло већем од капитала наше фирме!

Зато наводимо следеће: Вукотић је 13.фебруар 2013. на рачун фирме свога сина у Италији уплатио 80 хиљада евра, без објашњења зашто. Сину свога зета Александра Бацковића, који је ових година, док пропадамо, постао директор финансија, директор маркетинга, у управном је одбору, и зову га „три у једном“, редовно се уплаћују средства за наводне разне, техничке потребе. Велика средства уплаћују се на рачун Вукотићевог зета, мужа његове ћерке, такође за некакве, наводне набавке. За руководиоца сектора постављен је неписмени Зоран Кешељ, због којег су „Новости“ само на име неплаћених камата „Хипо Алпе Адриа банци“ платиле 70 хиљада евра, а Вукотић и Бацковић су му дали новац за кућу, из нашег фонда; Такође, Вукотићева блиска сарадница Лидија Обрадовић, генерални секретар компаније, која је као и Вукотић све своје запослила у „Новостима“, по договору са њим, сваког месеца новац од продате штампе у Црној Гори задржавају њен брат и снаха, који су постављени за руководиоце продаје у тој републици!

У дилу са Вукотићем, Бацковићем и Обрадовићком, сваког месеца госпођа Далила, руководилац Маркетинга (иначе Ђиласова сарадница), прима на име личног дохотка пола милиона динара!

И тако редом, па још само неколико информација: Сви киосци „Новости“ у Србији, Црној Гори и Републици Српској су распродати, а новац су узели Вукотић и Бацковић са сарадницима, као и одмаралишта на Златибору и у Соко Бањи! Све вредне раднике и још мало новинара који нису уз ову лоповску групу, јер су све вредне отерали из фирме, сада желе да отерају на принудни одмор. Прете свима који раде по закону и Вукотић јавно на сред ходника виче „боли ме к…. што нема плате за вас!“. Због оваквих лопова плате нам касне, а фирма срља у стечај! Ми смо вас (СНС) гласали, верујући да ћете спречити пропадање наше компаније. Сада је на вашој савести шта ћете предузети, а ми ћемо се, у међувремену, прикључити захтеву наше колегинице Драгане Чабаркапе да се овим лоповима одузме сва имовина и врати нашој компанији.

Захвални радници „Новости“, који верују да можете спасити остатак средстава, како све не би пропало, а највећим делом већ јесте, и довести људе који ће помоћи да „Новости“ опстану као и ми у њима!“

Александар Тијанић је „тежак“ неколико милиона евра, а Манојло Вукотић има, сигурно, двоструко више. Еј, човек је напунио 75 година живота, и нико да га пошаљу у пензију. Он би да га из компаније одведу на гробље.

Из медијског мрака не можемо изаћи док се оружјем грађана и општом побуном не отерају скотови који деценијама служе свим диктаторима, који им омогућавају да краду колико год могу.

Да ли ће „истраживачки тим“ Александра Вучића отићи до „Новости“, и на носилима однети Вукотића до затворске болнице?

 

Извор: Телеграф

Коментари (1)

  1. ljubisav каже:

    Fali nam jedan Apis i njegova Crna Ruka!

Напиши коментар