Србија

Упутство за спас Србије

Пише: Бранко Драгаш

Настављена је економска политика намерног уништавања српске привреде. Подаци су катастрофални. За прва два месеца без посла је остало 9.210 људи. Режимски економисти су за ову годину предвидели да ће само 8.000 људи остати без посла. Норма је пробијена за свега два месеца.

СЛОМ

Израчунато је да 150 људи остају без посла сваког дана. Тај тренд ће се наставити. Прошле године је остало без посла више од 170.000 људи. Тако се незапосленост попела на преко милион људи који су радно способни и који могу да раде, али немају где да раде. Посебно је трагично што 51,2% младих до 30 година нема посао, што је 207.000 људи. Читава армија младих људи у најбољим годинама не раде.

Шта да се ради? Која су решења? Има ли решења?

Мене је стварно више срамота да пишем и излажем решења. То радим тачно 30 година. Проблем је у нашим грађанима који неће да читају то што пишем, који верују политичком олошу и који се надају да ће се појавити Друг Тито на челу колоне светских банкара који нам доносе нове кредите. То време је коначно и неповратно прошло.

Када ће нам бити боље? Када престане да се лаже и краде. Када ће престати да се лаже и краде? Када грађани не буду гласали за политичке скотове, него када на чело дођу најпоштенији и највреднији људи. Када ће се то десити? Када доживимо потпуни слом. Када ћемо доживети потпуни слом? Убрзо. Када? Када више не буде нових кредита. Србија се задужила од 2004 за 9 милијарди евра, до марта 2013. око 27 милијарди евра. Где је тај узети новац? Нема га. Поједен је кроз буџет и опљачкан од стварне политичара и тајкуна.

Преко спољно трговинског дефицита од 2001. до марта 2013. одлило се преко 68 милијарди евра? Кроз приватизацију је украдено 25 милијарди евра. Преко намештених тендера је држава опљачкана за 15 милијарди евра. Преко наводне бриге за Космет украдено је 4 милијарде евра. Када саберете све ове цифре добијамо да су тржишни талибани, који су оперисали Србију без анастезије, путем шок терапије украли – 112 милијарди евра!

Када знамо да је реални БДП око 16 милијарди евра, због прецењене вредности динара, онда је из Србије отишло или украдено 7 годишњих БДП. Господо другови, да будем директан, сиромашни смо јер су нас бандити на власти и тајкуни покрали. Незапослени смо јер смо покрадени.

Који је излаз?

Политичари, њихови економисти и режимски новинари кажу да морамо да се задужујемо. Славе да су добили нове кредите. Болесни лудаци! Бандити који су пуни пара и није их брига за будућност ове државе и народа.Наркоману повећамо дозу наркотика да би оздравио. То неће излечити овисника. То ће га – убити! За државу која се неконтролисано задужује то значи да ће – банкротирати! Ове године треба да вратимо 4,8 милијарди, плус рате ових нових задуживања. Следеће године преко 5,6 милијарде евра, За две године око 7 милијарди евра. Значи, из године у годину расту оптерећења за враћање обавеза. Шта ће се догодити? У једном тренутку нећемо више моћи да враћамо узете кредите. Повериоци ће нас блокирати. Почеће да нам узимају преосталу имовину за мале паре, јер због тога нам сада дају кредите. Буџет ће бити празан. Фискални савет је опоменуо садашње наркомане на власти да овакво задуживање није одрживо.

Економски убица Динкић убеђује грађане да то није тачно, да су сви подаци добри, да смо изашли из кризе и да је буџет у плусу. Фискални савет је нашао да је за два месеца буџет у минусу 35 милијарди динара. То значи да ће буџетски дефицит у овој години бити преко 2,1 милијарде евра, односно дупло већи од планираног. Буџет треба да пунимо ми из привреде. Привреда је уништена, задужена и умире. Отимање преко повећање пореза, такса и намета ће само убрзати пропаст наше привреде. Није могућ систем у коме ће радити у производњи 350.000 радника, који ће издржавати 600.000 људи у јавним предузећима и државној управи, 1,7 милиона пензионера и 1,1 милион људи у непроизводним делатностима.

Такав систем мора да пропадне. Када ће све ово грађани схватити? Видим да све већи број грађана ово моје писаније подржава и да разуме у којој смо се невољи нашли, али то је, нажалост, још увек мањина. Нема још критичне масе потребне да дође до буђења. Када ће се догодити буђење? Право буђење ће настати када пензионери не буду примили пензије. Драги пензионери, тај дан се приближава. Ваше пензије нису социјална категорија, о томе упорно пишем три деценије, ваше пензије су ваш минули рад, капитал који сте унели у пензиони фонд ове државе, али морам да вам потврдим оно што ви сигурно знате, пензиони фонд је уништен, опљачкан и нема пара у њему. Највећим делом пензије се пуне из месечних захватања из буџета. Како у буџету има све мање пара и како ће буџет остати аветињски празан, онда је то сигуран доказ да се приближио час када држава неће моћи више да исплаћује пензије. Буђење и отрежњење од промашене вере у политичаре ће бити тренутно.

Поред пензионера биће погођено преко 3,4 милиона грађана који су, на различите начине, везани за примања пензионера. Наћи ћемо се у страшној позицији. Напетост ће расти из сата у сат. Све ће се прелити на улицу и стотине хиљада људи ће морати да изађу на улицу да потражи спас за свој угрожени живот. Тих неколико дана и недеља ће бити пресудно за Србију. Зашто? Када се деси слом и када државна каса буде потпуно празна, постоји велика опасност да се бес грађана отргне од контроле и да свако почне да узима правду у своје руке. Наши непријатељи раде на томе да се тај сценарио деси. Њихови планови су да избије грађански рат у Србији и да тако они заокруже читаву своју причу. Србија мора бити до краја поражена и подељена. Дакле, тих неколико дана после слома ће бити пресудно. Зато сада пишем о томе. Опомињем. И дајем решења. Немој да нам се деси сценарио српске Крајине.

Када сам 1991. говорио Јови Рашковићу и његовим људима шта нас чека, нису веровали. Када је прогнаничка колона кренула према Србији, онда је све било касно. Наш, српски проблем је што бирамо за вође политичке дилетанте, авантуристе, лудаке, манијаке, психопате и незналице. Сами смо за то криви и рачун морамо сами да платимо. Када се слом деси, најважније је да људи који воле Србију буду јединствени, да буду присебни, да их не ухвати паника и да преузму управљање догађајима. Све морамо да урадимо да спречимо крвопролиће на улицама.

Стране обавештајне службе ће радити на томе да докажу да су Срби дивљи народ, да су криви за све светске ратове, да су геноцидни и да нас треба везати у лудачку кошуљу. То је њихова стратегија. Наша стратегија је да будемо мудри и избегнемо тај сценарио. То је могуће једино ако данас о томе отворено говоримо и ако почнемо да се организујемо. Када се слом деси, важно је да не наседну грађани на шупље приче српских политичких демагога и да догађајима почну да управљају просвећени, паметни и модерни Срби и грађани Србије из земље и расејања. Врло је важно да наше паметне, способне и стручне људе укључимо одмах у све што се буде догађало.

Пошто ће државна каса бити празна, потребно је направити прелазну Владу националног спаса, како ће она изгледати већ сам све написао, која ће спречити анархију, увести ред, похапсити политичаре и тајкуне, конфисковати им имовину, како би се смирио бес гладних и опљачканих грађана. Та Влада ће одмах обезбедити да сви грађани буду нахрањени и лековима обезбеђени. Сви грађани морају да имају основну медицинску и социјалну заштиту. То је најважније да се уради.

Мислим да ће бити потребно да се чак направе у свим градским месним заједницама и народне кухиње за прехрањивање народа, јер ће ту највећи удар да буде после слома. У државну управу шест месеци мораће да се уведу ванредне мере и свим запосленима ће се обезбедити минималне плате. Сви незапослени ће, такође, добити основну социјалну помоћ из уштеда које се буду направили. Нико не сме да остане гладан. Народна банка Србије ће преузети функцију заштите свих депозита у држави како би се избегао кипарски сценарио.

Пресудно је важно да имамо своју валуту динар, јер након слома морамо направити такву кредитну и монетарну политику која ће бити у функцији развоја привреде. Прва мера ће бити смањивање референтне каматне стопе на 1% годишње и обарање свих каматних стопа на тржишту. Народна банка је кључна за смиривање потреса на домаћем финансијском тржишту, који могу довести до општег хаоса.

НБС мора да докаже да је народна институција и да је државна банка. Предлажем да се примени Програм за спас Србије. Све мере су написане. Само то све мора бити убрзано и морамо радити дан и ноћ да спречимо трагедију.Кључно је да се у првих неколико дана отчепити неликвидни финансијски систем и обезбедити јединствени платни промет. Уколико банке буду саботирале читав процес, нарочито стране банке, формираћемо нову националну институцију за платни промет, као некадашњи СДК, и пребацићемо све државне депозите и депозите привреде у ту институцију. Може и НБС да привремено послужи за ту намену. Важно је да се спрече шпекулације на тржишту и Влада ће дневно пратити усклађивање финансијских и материјалних токова. Влада ће формирати Штаб за покретање привреде и запошљавање у коме ће шест месеци радити бесплатно наши пословни људи из земље и расејања. Влада ће електронски умрежити неколико хиљада пословних људи из земље и света који ће учествовати у покретању производње у Србији. Полиција ће бити подигнута за ванредно стање да би се спречила појаву вандализма, пљачки и отимања. Војска ће бити у приправности да може да заштити независност Србије.

Влада националног спаса ће прогласити банкрот. Позваћемо све стране повериоце на разговор о репрограму дугова. Направиће се план репрограма дугова уз сагласност страних поверилаца. Примениће се мера из Плана банкрота, кога сам објавио. Нико у Србији више не сме да се задужује.

Одмах ћемо применити план за покретање производње и запошљавања људи.Порези ће сви бити смањени. Порез на добит ће се смањити на 3%, ПДВ ће се квартално смањивати са 20% на 18%, на 15% , на 12%, са циљем да, када се покрене производња, запосленост и крене привредни развој, ПДВ треба да буде – 5%. Одмах ће се драстично смањити сви расходи у држави и на тим уштедама ће се прикупити новац за помоћ грађанима да преживе првих неколико недеље слома. Сви медији ће се одмах ослободити туторства политике.

Забраниће се све емисије на националним телевизијама које вређају моралне и етичке кодексе, све те емисије ће се пребацити на приватне канале у ноћним сатима, уз наплату гледања тих канала. Отвориће се јавне расправе за све забрањене интелектуалце око конкретних мера за спас државе и народа. Отпочеће јавна суђења политичарима и тајкунима за велеиздају и пљачку државе.

Након шест месеци, расписаће се ванредни избори на свим нивоима. Одржаће се избори и за Уставотворну скупштину. Донеће се нови изборни закон и средити бирачки спискови. Након одржаних избора се укида ванредно стање у државној управи. Нова Влада ће направити нову визију спаса државе. Слом је сигуран. Важно је само да се сада припремимо за њега. На мени је било да вам ово саопштим. Грађани ће одлучити.

 

извор: dragas.biz

Напиши коментар