Свет

Украјински пилот признао да је оборио малезијски авион!

Украјински пилот авиона Су-25 је у интервјуу немачком часопису „Wahrheit fuer Deutschland“ преузео одговорност за обарање путничког авиона „Малезија ерлајнс“ 17. јула на истоку Украјине.

su-25-ukrajina

Пилот је рекао да је пуцао на Боинг 777 из двоцевног 30мм топа који се налази у авиону Су-25 и, наводно, је његов авион на сателитским снимцима које је предочило министарство одбране Руске Федерације. Часопис није објавио име и презиме причљивог пилота. Су-25 поред малезијског авиона су регистровала руска средства објективне контроле.

ПЕНТАГОН: Украјина је заинтересована за војну сарадњу са САД

Пентагон је саопштио да је дошло до телефонског разговора америчког министра одбране Чака Хејгела са украјинским министром одбране Валеријем Гелетејом.

Прес-служба Пентагона је о садржају разговора објавила: „Министар Гелетеј оценио је да се ситуација на истоку Украјине, упркос стабилном прогресу који је остварила украјинска армија, погоршава. При том је нагласио да је у дестабилизацију ситуације умешана Русија“.

Гелетеј је Хејгелу потврдио да је Кијев заинтересован за сарадњу са САД у сфери безбедности.

„Министар Хејгел је обећао госту да ће влада САД наставити да разматра такве захтеве на свим нивоима, почев амбасаде САД у Кијеву“.

Истражитељи опет нису прошли до места пада МХ 17

Тим међународних истражилаца не може да мрдне из Доњецка јер се на путу и око пута који води до места пада авиона одвијају превише жестоке борбе, саопштило холандско Министарство правде.

Група међународних експерата већ трећи дан заредом није успела да дође на место рушења путничког авиона Боинг 777 авиокомпаније „Малезија ерлајнс“, пошто су их у томе спречиле борбе између украјинских и проруских снага, саопштило је данас холандско Министарство правде.

Коментари (2)

  1. zlatan каже:

    ameri ovde vam je došao kraj na rusa ne smete da udarite pa pričate prazne priče da bi pridobili ceo sveu da vam pomogne samo zaboravljate da ne smeju ni oni

  2. SRDJAN NIKOLIC каже:

    DA RUSKA SLUZBA JE PROMENILA TRANSPONDER LOZINKU SA TIM AVIONOM I UMESTO DA PRVI AVION RUSIJE STRADA STRADAO JE MALAJZISKI STVARNO SU MISLILI DA SU RUSI GLUPI

Напиши коментар