Србија

У Фијату вређају раднике: „Стоко српска“!

Зашто је „Фијат“ одуговлачио са покретањем истраге о оштећењима возила? Прича се да Италијани не траже детаљну истрагу, јер би полиција дошла и до изјава које озбиљно терете шефове из Италије који понижавају, прете и национално вређају раднике. Речи „Стоко српска“ врло су честе.

Интерна истрага Компаније „Фијат аутомобили Србија“ није открила ко је на монтажној траци гребањем оштетио више аутомобила. Фабрика је поднела пријаву против НН лица, због „оштећења туђе ствари“, па су инспектори МУП, према налогу тужилаштва, скоро после месец почели истрагу.

Неуобичајена пракса за „намерне штете“. Испитивање је, незванично сазнајемо, кренуло од „сумњивих“, који немају везе с фабриком. Први је испитан Слободан Стаменчић, из Анархосиндикалистичке инцијативе и један од активиста Групе за подршку радницима „Фијата“ који је саопштио да они стоје иза плаката.

У граду се прича да „Фијат“ није тражио истрагу, јер би полиција дошла и до изјава које озбиљно терете шефове из Италије који понижавају, прете и национално вређају. Речи „Стоко српска“ врло су честе. Радницима је кажу тешко да гледају и кад доучени „Фијатов“ шеф тера нашег инжењера да три пута донесе исти део. У недељу вече (након првих саслушања) градом су прошетале групе младића са мајицама на којима пише: „Ја нисам Италијан“.

Коментари (3)

  1. srbin каже:

    Za te reci skratio bi ja njega za glavu zabarsku!!!

  2. srbin takodje каже:

    ja radim u fiat-u i tako nesto nisam cuo ni od jednog stranca (nema samo italijana u fiatu). verovatno oni tako nesto misle, pricaju sebi u bradu, ali to radi i nasi, to je i normalno u svakoj firmi, fabrici, preduzecu… zapitajte se, zar nikad niste u sebi opsovali kolegu, sefa…???

  3. kure каже:

    Italijani su naj ruzniji narod ,kao cigani su

Напиши коментар