Православље

Сузе јаче од смрти (ВИДЕО)

https://youtu.be/EU7MoOAsqvQ

Христос не само да прима грешника, већ га очекује, тражи, пресреће… свуда, па чак и на оним местима где би мало ко зашао. Ово је кратка прича о свепраштајућој љубави Христовој према грешницима који се кају. Ко би очекивао да ће се затворским ходницима икад проломити громогласан, покајнички повик окорелог, опасног криминалца, силеџије и убице: „Христе! Христе! Зар си ми опростио?!“

Овај видео је део садржаја филма „Клетва“, из продукције „Пријатељ Божији“, који можете погледати овде.

Коментари (3)

 1. Тања каже:

  Направила сам грешку, написала сам “сузе јаче од смеха” уместо “Сузе јаче од смрти”. Не знам како ми се то десило, сигурна сам да је смех јачи од суза и да нису сузе за Србина.

 2. Тања каже:

  Овај коментар везан је за видео постављен на страници, претходни се дотакао емисије са приложеног линка “овде”. Aко неко има времена да моју критику узме на разматрање, да не помисле људи како ми се чини да сам само ја на месту. Али не разумем због чега је овај видео део садржаја филма “Клетва” и зашто је насловљен “Сузе јаче од смеха”, када је реч о “Покајању”. Наслов се углавном води уметничким разлозима, тако да је читав видео приказан уметнички. И не само то. “Христе! Христе! Зар си ми опростио?!” Следи питање, а шта са оном да ће бити Страшан суд и “сваком само по делима”? Па дајте људи, или му је опроштено или ће му се судити, није логично да му се прво опрости а потом суди!

 3. Тања каже:

  Изречене су ту и тамо ситне манипулативне поруке и на бази тога да се жели да црква контролише све . Затим, на неколико места у емисији говорници се придржавају метафора и знакова којима покушавају аргументовати, или говор подупиру сликама ратова и мржње, или сликама временских прилика итд, или на пример од 53:46 до 54: 40 логично је да се за ове речи понуде само ‘лоши примери’ којих је од како је века и света, једном речју, беспослени су били па су могли да се уместо једне теме, а то је “клетва”, држе још тридесетак њих. Тешко да ће млађе генерације ишта од овог разумети, питање је и да ли ће погледати емисију, зато мислим да је делимично промашен приступ проблему. Ако је емисија намењена људима који никада нису изашли из свог села, чак ни у суседна села, онда је у реду, што се тиче младих данас, већина зна за фарму у Лисовићима и пут до имања.

  Од 1:03:34 до 1:03:57 каже се ” заиста нисмо у стању да реално сагледамо сами себе и стварност која нас окружује…природном уму човековом несхватљиво”. Дакле, моје питање гласи имају ли аутори емисије времена да дођу и сагледају моју стварност? Ако немају, заиста су ме оставили на цедилу. Али то је српски закон, а ја овца за све врсте шишања!

Напиши коментар