Република Српска

Сећање на „Вукове са Дрине“

Вукови са Дрине

Поштована браћо и сестре,

обавештамо Вас да ће у суботу 25.5.2013 године у Зворнику испред спомен обележја преко пута робне куће у 11 и 30 сати бити одржан помен свим погинулим припадницима Војске Републике Српске поводом обележавања дана одреда „Вукови са Дрине“. Позивамо Вас све да дођете и да се на тај начин одужимо Херојима који су дали своје животе да би ми живели у слободи.

Вукови са Дрине су основани  маја 1992. Приштапску дужност добијају 1994-1995, а командант Војске Републике Српске, генерал Ратко Младић је волео током личног боравка на првој линији да у својој пратњи има ову јединицу, попут епизоде са Трескавице и Трнова.

Кроз јединицу је прошло 542 борца. Погинуло је 82 борца, а 323 борца су ратни војни инвалиди. Само 16 бораца из одреда није било ниједном рањено. Командант јединице био је Милан Јоловић Легенда, пуковник, а после 1995. године био је командант 72. специјалне бригаде Војске Југославије.

Први ратни командант је био капетан Миле Станошевић.

4 погинула командира чета, 8 командира водова, 11 командира одељења. Ретко која јединица је била да у њој сви командири чета, водова, одељења и њихови заменици нису били рањени бар једном.

Коментари (1)

  1. Стефан каже:

    Елитни одред
    Капа доле и обавезно устати на сам спомен ових хероја
    Живела нам наша лепа Србија

Напиши коментар