Стране службе

Руски војник невидљив и отпоран на метке!

Руска армија ускоро ће у свој систем убацити војну опрему будућности названу ратник која војника чини отпорним на метке и невидљивим за неке нишане.

Руска армија ускоро ће у свој систем убацити војну опрему будућности названу „ратник“која војника чини отпорним на метке и невидљивим за неке нишане.

Заменик премијера Русије Дмитриј Рогозин рекао је да је тестирање те најсавременије опреме завршено, али да има још малих замерки на стрељачку опрему, које ће у најскорије време бити отклоњене.

„Цео комплет је по својим карактеристикама надмашио НАТО и ми стојимо иза тих речи“, казао је он.

Комплет за руског војника будућности садржи 40 модернизованих или нових елемената наоружања, личне опреме и средстава заштите. Основу чини одело од армираних влакана, које има минималну могућу масу, али пружа максималну заштиту и могућава војнику да остане неповређен иако је изложен директрном пламену или шрапнелу граната.

Постоје чак и штитници за врат, лактове, колена. Такође, специјални шлем и панцир-прслук са керамичким плочицанма отпорни су и на метке из калашњикова и аутоматске пушке СВД. 

Тај нови комплет штити 90 одсто људског тела и конструисан је и тако да „дише“, односно пропушта ваздух, али спречава продор влаге тако да руски војник може да га носи без прекида најмање 48 сати. Постоји и зимска варијанта ове супер опреме која обезбеђује додатну топлоту.

Наводи се и да „оклопно одело“ одбија ултраљубичасте и инфрацрвене зраке па је војник невидљив и за нишане са топлотним навођењем, као и да је целокупн аопрема знатно лакша од постојећих.

 

Коментари (2)

  1. marko каже:

    Sandu ti bi slike nema slika zato je i nevidljiv cak i na slici u tome je bit ti ratnici su novi teleportiraju telo pa se pojave na drugom mestu magija sto ces ne moze to svatko nova vrst super ratnika a cak ni ne jedu

  2. Sandu каже:

    Stavite neke slike tog ratnika

Напиши коментар