Наоружање

Руски теренац „Комбат Т-98“ бољи од Хамера! (ВИДЕО)

Именом и изгледом Т-98 подсећа на тенк, или неко слично војно возило. Упркос дужини већој од пет и ширини од више од два метра и заштити од свих врста ватреног оружја, овај “монстум” на точковима, својим путницима пружа максималан комфор и луксуз.

Комбат Т-98 (Combat Т-98) је најбрже тешко оклопљено, односно блиндирано, луксузно теренско возило на свету. Руска фирма “Комбат Арморинг Груп” (Combat Armoring Group) из Санкт Петербурга, конструисала је ово возило са циљем да најбоља достигнућа војне технологије заживе у цивилном превозном средству.

Тежак пет тона развија брзину и до 180 километара на час.

Произвођач, са двадесетогодишњим искуством у блиндирању возила, за Т-98 нуди заштиту од најнижег Б2 степена до екстремног Б7. То значи да путинци могу бити безбедни од каменовања и Молотовљевих коктела, али и пројектила калибра 12,7 милиметара.

Због робусног подвозја, са непробојним плочама, безбедност путника неће бити угрожена ни приликом налетања на нагазну мину.

Највећа брзина од 180 километара на час на први поглед не делује импресивно, али треба имати на уму да Комбат тежи нешто више од пет тона!

Основни модел Т-98 носи ознаку ВИП. Теренац је заснован на Џенерал Моторсовим компонентама, укључујући и моторе: 8,1 литарски Вортек мотор основне снаге 340 коњских снага. Уз доплату се могу добити бензински мотори од 400 и 550 коњских снага или дизелаш од 365 коњских снага.

Шестостепени аутоматски мењач преноси снагу на сва четири точка са непробојним гумама, па ни најзахтевнији терени за Т-98 не представљају никакву препреку.

Списак додатне опреме обухвата све што се може наћи у суперлуксузним аутомобилима, а може се и додатно проширити сопственим жељама и захтевима. Тако је, за оне који су склони узвраћању ватре, доступан и кровни топ од 23 милиметра!

Околп Комбата је израђен посебном технологијом метално-керамичког сендвича, која нуди највиши степен заштите, која се не уграђује ни у један други блиндирани аутомобил, чак ни амерички Хамер (Hummer). Непробојна стакла дебела су 50 милиметара.

Ко може да издвоји 138.000 америчких долара за основни модел, мора прво да се упише на листу чекања. За додатних безмало 100.000 долара добија се Комбат Т-98 којим се без страха може крстарити пустињским пределима Ирака или испитивати авганистанска беспућа.

Коментари (7)

 1. vw каже:

  pa i VW je zasnovan na general motors-u pa o5 za vw kazemo da je nemacki

 2. Mladja каже:

  Ma ipak Lada Niva resava probleme.Svaka cast braco Rusi!

 3. ivana каже:

  Treba li imati za rodjaka nekog seika sa naftonosnim poljima ? Kolika je potrosnja na pregjenih100 km ?

 4. ZELJKO каже:

  SVAKA CAST RUSIMA ZA VOZILO

  1. PatrioNostra каже:

   lepo pishe da je vozilo zasnovano na “dzeneral motros”-ovima komponentama?kakve to veze ima sa rusima?

   1. Кот каже:

    Па што га онда Американци нису направили?

Напиши коментар