Свет

Руски авиони уништили командне пунктове џихадиста! (ВИДЕО)

Авиони офанзивне авијације, опремљени савременим системима гађања, извршили су нападе на осам објеката, саопштио је руски војни ресор.

Сирија

Руски авиони у Сирији су извршили око 20 летова и командни пунктови терористичке групе ИДИЛ у брдима су потпуно уништени, саопштило је Министарство одбране Русије.

Наоружање руских авиона није примењено на објекте цивилне инфраструктуре у Сирији, нити у близини ових објеката, саопштио је руски војни ресор, а преноси РИА “Новости”.

“Јединица руских ваздухопловних снага, која се налази на сиријском аеродрому ’Хмејмим’ извршила је прве нападе на објекте међународне терористичке организације ИДИЛ”, наводи се у саопштењу на страници Министарства одбране на Фејсбуку.

“Авиони офанзивне авијације, опремљени савременим системима гађања, извршили су нападе на осам објеката. Ради се о магацинима наоружања и муниције, горива, борбене технике, командних пунктова, комуникационих чворова, саобраћајних средстава терориста ИДИЛ. Сви циљеви су погођени”, саопштило је руско министарство.

“Објекти као што су командни пункт терориста и штаб за управљање терористичким формацијама, који су се налазили у брдском пределу, потпуно су  уништени”, додало је Министарство одбране.

 

Руска реч

Напиши коментар