Наоружање

Руска национална гарда добија суперлаки аутомат ПП-2000 (ВИДЕО)

Аутомат ПП-2000 који тежи нешто више од лаптоп рачунара, ускоро ће ући у службу руске Националне гарде, наводи лист „Руска газета“.

ПП-2000

„Газета“ наводи речи Алексеја Сорокина, директора тулског огранка пројектног бироа за израду опреме у војној индустрији, који је рекао да ће руска Национална гарда ускоро бит опремљена суперлаким аутоматима ПП-2000.

Познат по свом једноставном дизајну, ПП-2000 је израђен са минималним бројем делова и надмашује све своје европске пандане у смислу карактеристика перформанси. Тежак 1,4 килограма, аутомат је конструисан као оружје за борбу изблиза намењено припадницима интервентне полиције и снага за специјалне операције. Ефективни домет ПП-2000 износи око 200 метара и његова тежина и остале спецификације видно се могу поредити са војним борбеним пиштољем, наводи „Руска газета“.

Аутомат је опремљен панцирном муницијом калибра 9 мм и може се употребити у зградама и транспортним возилима, захваљујући метку са смањеним ризиком од рикошета.

Конструктори ПП-2000 посебно наглашавају прецизност оружја. Алексеј Сорокин објашњава да се из аутомата може пуцати једном руком, али и користити као секундарно оружје. Аутомат се, такође, лако може камуфлирати испод одеће. Једна необична карактеристика ПП-2000 је његова могућност да на задњој страни у магацину складишти 44 метака, што је додатак на основни магацин од 20 метака. Још једна његова посебност је да се рукохват аутомата налази непосредно иза поткундака и склапа се када се не користи.

У априлу 2016. године руски председник Владимир Путин најавио је да се уместо унутрашњих трупа Русије уводи Национална гарда и предао одговарајући закон Думи, Доњем дому руског Парламента.

Ново савезно извршно тело Национална гарда Русије биће ангажовано у борби против тероризма и организованог криминала, распоређена у националним ванредним ситуацијама и анти-терористичким операцијама, штитити значајне владине објекте и специјални терет и помагати Федералној служби безбедности (ФСБ) у заштити националних граница. Француска је следила овај корак и у јулу поново оформила Националну гарду уочи терористичког напада на Дан пада Бастиље.

 

Спутњик

Напиши коментар