Регион

Руска морнарица од сада стално у Медитерану

Медитеран је стратешки значајан регион, у којем ми имамо интересе везане са обезбеђивање руске националне безбедности, рекао председник Русије

Председник Русије Владимир Путин изјавио је данас да ће Русија стално имати једну морнаричку дивизију у Средоземном мору, како би штитила своје интересе.

„Медитеран је стратешки значајан регион, у којем ми имамо интересе везане са обезбеђивање руске националне безбедности“, рекао је Путин на састанку с представницима руске армије.

Генерал Валериј Герасимов је рекао да је руска поморска дивизија тренутно размештена у Медитерану и да се састоји од 16 бродова, пренео је АП. Министарство одбране је саопштило да ће их регуларно ротирати како би Русија у тој области била стално присутна са око 12-так ратних бродова.

Русија има поморску базу у сиријском граду Тартусу и она је једина такве врсте која се налази изван простора некашњег Совјетског Савеза. Руски бродови редовно посећују Средоземно море, у знак подршке сиријском председнику Башару Асаду, навела је америчка новинска агенција.

Коментари (1)

  1. Aleksandar каже:

    I treba d abude stalno prisutna jer tu je i mesto njihovo i te kako po svim mogucim i nemogucimosnovama.

Напиши коментар