Србија

Раскринкана афера с отровним месом за Русију

САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ ПОВОДОМ ВРАЋАЊА ИЗВОЗНОГ МЕСА ИЗ РУСИЈЕ ЗБОГ СУМЊЕ НА ИСПРАВНОСТ

meso

ЈАВНИ ЗАХТЕВ ПРЕДСЕДНИКУ ВЛАДЕ!

Затварање бесцаринског тржишта Русије за месо које је су наши несавесни извозници извезли у Русију као месо произведено у Србији, а радило се заправо о препакованом месу из Европске уније којем је истекао рок трајања, тек ће у наредном периоду показати сву трагичност неорганизоване државе. То месо се враћа у Србију и већ се налази на српском тржишту, посебно у Војводини. О томе најбоље сведоче савети добронамерних месара који својим старим купцима у месарама саветују да за извесно време не купују месо (,,можете узети димљено месо или ребра, то је од раније, али за извесно време немојте куповати месо). Има ли бољег признања о томе где је завршило месо са истеклим роком трајања, које ће опет бити распродато на домаћем тржишту, као што је раније и парадајз из Турске враћен из Немачке због затрованости отровима (етрелом) завршио у повратку на домаћем тржишту?

Може ли неко у оваквој Србији да сноси одговорност због тровања сопственог становништва горе него да је стока? Има ли неког у овој Србији ко ће сменити министра пољопривреде, начелницу ветеринарске инспекције и њене помоћнике за које штампа тврди да су умешани у трговину меса цркнутих крава? Због геноцида који се спроводи у Србији због њихове нестручности, неспособности, пропуста или корупције? Да ли има неког у овој држави ко може да натера Јавног тужиоца да ради свој посао за који је задужен и плаћен!?

Ако смо због својевременог препакивања шећера за Европску унију, а увеженог из Јужне Америке, опростили највећем криминалцу на овим просторима економску штету мерену стотинама милиона немачких марака, да ли данас можемо опростити тровачима који читав народ затиру месом цркнуте стоке и кланичним отпадом који је у Европи забрањен чак и за псе и мачке, а код нас од тог отпада ови монструми праве виршле и паштете? Њихова имена су позната свима као и количина увозног отпада.

Да је онда тај препакивач шећера био кажњен, не би нас данас тровао увозом генетички модификованих семена (ГМО) пољопривредних култура чиме угрожава и сам опстанак становништва и Србије као државе, које нуди као помоћ угроженима.
Зато у име свих угрожених грађана јавно захтевам од председника Владе Србије да заустави ово тровање народа и да у том циљу хитно:

– разреши министарку пољопривреде, шумарства и водопривреде због
објективне одговорности функције коју обавља,

– да разреши Јавног тужиоца Србије своје дужности због некомпетентности, неспособности или корупције што би требало да се испита у истражном поступку. Нико не може бити изузет од одговорности, јер цену плаћамо здрављем и животима,

– да се из ветеринарске инспекције уклоне сви челни људи, од начелнице до њених помоћника и да се афера о умешаности радника министарства пољопривреде у продају меса цркнутих крава до краја испита и процесуира пред судом, а јавност обавести,

– да извозник неисправног меса на руско тржиште буде приведен, испитан и изведен пред суд,

– да се обезбеди да цео контигент меса враћен из Русије коме је истекао рок трајања под пратњом полиције буде однет у погон за прераду кланичног отпада “Протеинкa” у Сомборy,

– да се хитно утврди где се део тог контигента почео продавати становништву Србије и повуче из продаје,

– да се утврди ко је то дозволио, ко су све посредници, учесници и продавци и да сви заједно буду изведени пред суд због злочина против здравља и угрожавања живота већег броја становника Србије,

– да се јавност обавести о учесницима и продавцима меса враћеног из Русије, а све умешане кланичне индустрије, самосталне занатске и трговачке радње (СЗР и СТР) и маркети трајно затворе.

Ово тровање народа (у дужем периоду) је по својој дрскости и бахатости постало већ и дегутантно. Зато, или ће Влада поступити по изнетом захтеву како јој налаже Устав Републике Србије и важећи закони, или ћу Владу Србије сматрати саучесником у геноциду који се спроводи над становништвом и због тога позвати становништво Србије на грађанску непослушност и општенародни бунт све до обарања Владе.

Дужан сам на крају и да Владу обавестим да уколико се мени или члановима моје породице деси било шта насилно, да сам моје сараднике задужио да председника Владе лично за то сматрају одговорним и о томе обавесте јавност.

 

Достављено:

– Кабинету председника Владе,

– Јавности,

– Архиви

  Директор

  Никола Алексић, с.р.

Коментари (5)

 1. Hitman каже:

  Odavno sam ja govorio ljudima šta radi grupa na čelu sa Matijevićem, ali me je malo ko uzimao za ozbiljno. Procedura je sledeća: U Srbiji je moguće prodavati meso starosti do 100 dana, a u zemljama EU je taj rok 90 dana. Naravno, cena nije ista kada je meso staro 5, 10 ili 91 dan. Posredstvom svojih agenata za nabavku, prvenstveno u Belgiji, Holandiji i Austriji, pa čak i Nemačkoj domaći uvoznici uvoze meso na samom isteku roka odnosno u većoj količini ono kojem je rok po normama EU već istekao. To ovde masovno prepakuju, prerađuju dodavajući kojekakve aditive i ostala sranja da se “produži” rok trajanja. Brdo toga nam dolazi i iz Slovenije ( Perutnina Ptuj, Cekin ). Drugo, do kraja godine će verovatno da se odobri uvoz GMO sojine sačme iz Brazila i Argentine. To je bilo na dnevnom redu u ministrarstvu poljoprivrede, međutim poplave su to odgodile na neko vreme. Neki su se začudili kada je nedavno izašla vest da je MC Donalds izjavio “da ne može da garantuje da nema GMO”. Zapamtite, sva stočna hrana u EU se pravi od GMO sojine sačme uvezene iz Brazila i Argentine. Meso i mleko od tih životinja su drugi ili treći lanac GMO, a naš zakon to ne prepoznaje, i uvoz toga je slobodan. Kod nas je zabranjen uzgoj i promet GMO sirovina ( npr. soja ), ali sekundarnih odnosno tercijarnih GMO produkata nije. Primer koji nam je svima poznat je Coca Cola, kojoj je osnovni sastojak kukuruzni sirup od 100% GMO kukuruza. Što se tiče ovog sa prasetinom za Rusiju, gotovo sam siguran da se radi o sabotaži. Mada, nemojmo da se zavaravamo pretaro sa tim; naš stočni fond nije dovoljan ni za nas, a kamoli za izvoz u onoliku Rusiju. To će razni mešetari da iskoriste ovde prepakujući pokvareno, smrdljivo i sa GMO hranjenom stokom, meso, pa će pod obeležjima naših preduzeća jedan deo toga ipak i doći do Rusije.

  Za informacije koje sam izneo, mogu reći da su otprilike iz “prve ruke”.

 2. Boza каже:

  Dobar deo zemljista uz put od Beograda ka severu Vojvodine pokriven je ‘opitnim njivama’ pod usevima GM zitarica raznih vrsta. To zakon kudikamo i dozvoljava valjda? Tako da govna koja jedemo nisu od juce, nisu stigla iz neprijateljskih zemalja, institucija i slicno nego smo mi slabici to dozvolili cutke jos pre 15 godina, onomad kad je poslednji pravi hleb u Srbistanu proizveden.

 3. Zoran каже:

  Треба поново увести смртну казну, или доживотну робију са букагијама, за све троваче, укључујући и доказане нарко дилере.

 4. Aleksandar Mihailović каже:

  Ovo je gore od direktnog ubistva, jer ne ugrožava jednu osobu već jako puno njih i to svih uzrasta. Doživotnom robijom kažnjavati one koji za šaku dolara truju narod i brukaju državu i za sva vremena im zabraniti da se bave istim ili sličnim poslom. Sve dotle dok smo banana država ni za 1737 godina nećemo ući u EU, a i ona će tada biti u kamenom dobu.

 5. soko каже:

  Srbija nebi bila Srbija da Srbijom ne vladaju izdajnici,opsti kriminal,postovanje neprijatelja a neceniti prijatelja,svako dnevne podvale i prevare,pokojni djindjic je hteo isto tako izvrsiti prevaru sa srcrro,mi to vrlo brzo zaboravimo i odmah prastamo zasto,zato sto imamo genecku manu, prvo mrzi sebe a voli neprijatelje,prijatelja zaobilazi kao da ne postoji,tudje je uvek bolje nego svoje,prihvati rado unistenje samog sebe a ne na ocuvanju i postovanju sebe i tako dalje,nista pozitivno,toje nama sve normalno,a nedaj boze dase nesto normalno pojavi tobi bilo nenormalno,strasno,neprihvatljivo,neshvatljivo.i tako dalje, zato nam i jeste ovako kao nam jeste.

Напиши коментар