Свет

ПУТИН: Послаћемо Сирији још моћније оружје, С-400

Руски председник Владимир Путин током недавног боравка у Лондону рекао је да ће Москва сиријској војсци испоручити ново оружје, чиме је одговорио на недавне најаве САД и Француске да ће наоружати побуњенике у Сирији, објавио је канадски „Глобал рисерч“.

Према наводима овог канадског центра за истраживање глобализације, Путин је током састанка с британским премијером Дејвидом Камероном прецизирао да је реч о новом руском оружју које никад није напуштало ту државу. Осим противракетних система „С-300“, Путин је запретио да ће Сирији испоручити напредни „С-400“ који је далеко надмоћнији од америчких пројектила „патриот“.

Шеф руске државе најавио је да ће Русија испоручити Сирији 24-оракетни бацач „барел“, који има домет од 60 километара и најразвијеније је артиљеријско наоружање те врсте.

Према његовим речима, Москва ће испоручити 400 ракетних бацача „барел“.

Путин је нагласио да је Русија суверена држава која сарађује са сувереном, легитимном владом Сирије.

Британске обавештајне службе наводе да је Путин запретио да ће Дамаску послати и друго тајно наоружање руске производње, те да је нагласио да то оружје неће бити употребљено против Израела уколико јеврејска држава не буде учествовала у рату у Сирији и суседним земаљама.

Према појединим извештајима, одговор британског премијера на претње руског председника био је веома млак.

У извештају британских обавештајних служби наводи се да је Путин у Лондон донео сопствену кувану храну и воду, те и да није конзумирао ништа са тржишта Велике Британије.

Амерички председник Барак Обама током викенда је најавио да ће наоружати сиријске побуњенике.

Коментари (3)

  1. zoran каже:

    Bravo rodjace Putine! Svaka ti cast! Uskoro dodji i do nas, a jos kad nam dodje buduci predsjednik Seselj, sto ce veselo biti! Bit ce mo opet Ponosni Srbi!

  2. Данко Б. Марин каже:

    Шта ће пре стићи – оружје или медијски Рачак који Запад грозничаво покушава да “открије”? Лажима и специјалном рату веран – Веран из Б-92 још се није ангажовао, даса нам је лако и стручно наместио НАТО бомбардовање … Он кад крене ситуација ће бити јаснија…

  3. Zoran каже:

    Требали би и нама да продају, на рате, и са попустом, неколко батерија. Верујем да би се већина нас одрекла једног дела зараде да се пазари оваква машинерија.

Напиши коментар