недеља, 5. 02. 2023.

Пурпурно срце

(4 коментара)

699,00 дин.

Роман „Пурпурно срце“ је двадесет друга по реду књига Милорада Улемека Легије. Време када су сенке ходале Косовом и Метохијом.

Издавач: Publisher
Број страна: 234
Повез: броширан
ISBN: 978-86-80726-05-2
Година: 2020

Нема на залихама

Опис

Није дуго требало да зачујемо пуцњаву која је одјекивала на неких пет стотина метара од нас. Није дуго трајало, мање од пет минута. Наши су их поново ударили, мало запуцали да их дезоријентишу и онда су се изгубили у мраку. Када су стигли на договорена места за окупљање, Шиптари су још пуцали у духове и сенке наших људи.
Кратак извештај о бројном стању и правац даље. За следећу дестинацију сам изабрао плато изнад Мале Клине. По неким информацијама које су кружиле горе по обавештајним круговима, како у војним тако и у оним Службиним, ту на том платоу који се протезао скоро до Лауше постојао је погодан терен за десантирање како падобранаца, тако и хеликоптерског десанта. То је био и један од врло могућих сценарија ако НАТО буде одлучио да нападне и копненим снагама. Вероватно би ударили по свим правцима, а онда када би се наше снаге залетеле да се одупру, НАТО би нам иза леђа убацио своје специјалне јединице. Оне би имале задатак да се споје управо са оним шиптарским снагама које су држале мале џепове отпора по читавој територији Косова и Метохије.

Милорад Улемек Легија

4 комантара за Пурпурно срце

 1. Nikola

  Odlična knjiga! Samo nisam uspeo da zaključim u čije ime pripoveda i mnogo me kopka 😁

 2. Milica

  Predobra knjiga!!! Sve preporuke!

 3. Uroš

  Mnogo dobra knjiga. Legija je konačno našao način kako da ispriča tajne operacije crvenih beretki.

 4. nbcz

  Knjiga je vrh

Напиши коментар

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *