Војни полигон

ПОГЛЕДАЈТЕ: У каквим условима живе руски војници у бази у Сирији (ВИДЕО)

У кратком року саграђено је десетине објеката, укључујући центре са сервисирање, складишта материјала, пољске кухиње. Људство је размештено у специјалним објектима, који су опремљени климом

Новинарима је показано у каквим условима живе учесници операције Ваздушно–космичких снага Русије и пратећи персонал руске војне базе у близини места Латакије.

„За успешну реализацију задатака руских војника створени су сви услови. У овом тренутку у ваздушној бази ’Хмејмим‘ постављен је инжењерско–аеродромски, аеродромско–технички систем и други видови логистике. У кратком року саграђено је десетине објеката, укључујући центре са сервисирање, складишта материјала, пољске кухиње. Лични састав је размештен у специјалним објектима, који су опремљени климом“, саопштио је министар одбране Игор Климов.

Војници се суочавају са великом количином прашине. Ускоро се у региону очекује пешчана олуја.

Светло–жута прашина се увлачи свуда и ствара велике проблеме техници и персоналу који опслужује комплексну авијациону опрему.

Други проблем је била вода. Оживели су стари водоторањ, поставили филтере — сада се може пити директно са чесме. Међутим, на базу допремају велике количине пијаће воде у боцама.

Трпезарија се налази у великом шатору. Ручак спремају у неколико кухиња. Постоје и нове кухиње на бази „Уралов“, које су недавно биле изложене у подмосковском парку „Патриот“. Имају сопствену пекару која дневно пече тоне пецива.

Војнике хране конзервама рибе, пилетином, боршчом, салатама, кифлама. Производе допремају из Русије.

Ручак је стандардан — супа, гречка са пилетином, чај, два тетрапака јабуковог сока и хлеб који је испечен пре сат времена. Може се послужити и други пут, нико реч неће рећи.

Војници и персонал базе живе у специјалним објектима–контејнерима, опремљеним климом.

Персонал базе наводи да се локално становништво одлично односи према њима.

 

Спутњик

Напиши коментар