Наоружање

ПАНИКА У ПЕНТАГОНУ: Русија успешно тестирала ракету „убицу“ сателита (ВИДЕО)

У Русији је успешно тестирана ракета система за противракетну и противваздушну одбрану А–235 „Нудољ“

raketa

У Русији је успешно тестирана ракета система за противракетну и противваздушну одбрану А–235 „Нудољ“.

Ракете комплекса А–235 „Нудољ“ треба да замене постојећи комплекс А–135 „Амур“ противракетне одбране Москве. Шеф космичке команде Ратног ваздухопловства САД генерал Џон Хајтен у новембру је изјавио да Русија и Кина раде на наоружању које може да угрози животно важне сателите САД.

„Они раде на могућностима (напада) које нас брину“, цитира Хајтена „Колорадо спринг газета“.

Амерички војни аналитичари тврде да претња сателитима у космосу показује стратешку рањивост САД, пише лист „Вашингтон фри бикон“.

Русија и Кина могу да избаце из строја обавештајне линије, навигацију и комуникације које су критички важне за извођење војних операција и заштиту цивилне инфраструктуре САД, пише „Вашингтон фри бикон“.

Командир дивизије ПРО 1. армије ПВО и ПРО Ваздушно–космичких снага Русије Андреј Чебурин саопштио је да је систем противракетне одбране Москве директно повезан са системима ракетног напада и осматрања космичког простора, пише „Росијскаја газета“.

„Противракетна одбрана Москве представља сложни аутоматски систем који се састоји од информационих технологија и ватрених средстава гађања“, нагласио је Чебурин.

Спутњик

Напиши коментар