Србија

ОВО МОЖЕ САМО У СРБИЈИ: Наручио рачунар нетбук, добио цепаницу!

Ненаду Петровићу из Калуђерице у суботу је курир “Пост-експреса”, уместо компјутера који је раније платио, предао упаковано парче дрвета! На сајту на коме је купио рачунар кажу да нису надлежни.

Ненад Петровић из Калуђерице доживео је велику непријатност када му је у суботу курир “Пост-експреса”, уместо компјутера који је раније платио, предао уредно упаковану цепаницу!

Петровић је преко сајта “Купујем Продајем” у петак купио нетбук “Acer aspire one D257″ за 11.500 динара, који је на том сајту продавао Саша Костић из Бачке Тополе. У суботу ујутру пакет је стигао преко курирске службе. Како се прво предају паре куриру, па тек онда отвара пакет, Ненад није ни слутио шта га чека.

Отворио је кутију, али је у пакету, уместо нетбука, била дрвена цепаница!

– Био сам у шоку! Одмах сам отишао у Пошту да пробам да вратим пакет, али су ми тамо рекли да се курир још није раздужио с мојим парама. Када сам мало касније опет дошао у Пошту, рекли су ми да они немају права да стопирају наруџбину и да не могу да ми помогну. Нису ништа учинили да ме заштите – прича Петровић.

Несрећни купац није боље прошао ни у полицији.

– Када сам отишао да пријавим случај, у полицији су ме питали зашто купујем преко интернета. Написали су кривичну пријаву и то је то – каже Петровић.

Оно што на прву лопту није приметио, а што је указивало на то да је у питању превара, јесте кутија, за коју Петровић каже да је била стара и облепљена старим декларацијама.

Када је сајту “Купујем Продајем” пријавио превару упутили су га на формулар за жалбе, али му никако другачије нису помогли.

Оснивач овог сајта Бојан Лековић каже за да су они само преносиоци огласне поруке и да не посредују у трговини између корисника.

– Како би спречили да се преваре дешавају вршимо едукацију посетилаца у сваком огласу. Ипак, ако се деси превара везана за оглас на нашем сајту, превареног корисника упућујемо на процедуру за пријаву преко онлајн пријаве – каже Лековић.

Након што пријави и опише превару, преварени корисник добија емаилом објашњење правне процедуре, као и текст кривичне пријаве против НН лица и упућује се на Тужилаштво (за случај штете веће од 15.000дин, када се НН лице гони по службеној дужности), односно суд (приватна тужба, за штету испод 15.000дин), објашњава оснивач сајта КупујемПродајем.

Док се то не деси, погледајте шта је оштећени Петровић на друштвеној мрежи Фејсбук поручио оном ко га је преварио:

 

Извор: Телеграф

Напиши коментар