Наоружање

Нови руски тенк „Терминатор 2“ (ВИДЕО)

Идеја да се изгради нова тешко наоружана тенковска подршка настала је на основу искуства руске војске током Првог чеченског рата на Северном Кавказу, и великих губитака претрпљених од стране чеченских сепаратиста

Tenk-Terminator-2

Руска компанија „Уралвагонзавода“ представила је тенк БМПТ-72, ново борбено возило познатије под именом „Терминатор 2“. Ово је модернизована верзија тенка Т-72, веома познатог војног возила у свету, која се разликује по побољшаном систему за управљање ватром и бољој заштити оружане станице.

– Кључна предност БМПТ-72 јесте то што он даје државама, које имају тенкове Т-72, могућност да уз минималне трошкове подигну опремљеност своје војске на савременији ниво и побољшају капацитет, мобилност, заштиту и наоружање без куповине нових скупих машина – каже се у саопштењу „Уралвагонзавода“.

Tenk-Terminator--2

Заменик руског премијера Дмитриј Рогозин изјавио је да је идеја да се изгради нова тешко наоружана тенковска подршка настала на основу искуства руске војске током Првог чеченског рата на Северном Кавказу, а поготово из битке у Грозном 1995. године када су руске трупе изгубиле велики број борбених возила због герилских тактика ратовања чеченских сепаратиста.

Иначе, Рогозин који руководи уском одбраном Русије и свемирске индустрије, додао је да ће будуће верзије бити засноване на платформи новог борбеног тенка Армате од кога се пуно очекује.

Погледајте видео:

https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=oP2aaJxpgbg

Извор: риа.ру

Напиши коментар