Наоружање

Нови борбени модул „Калашњикова“

Концерн „Калашњиков“ ће током десете међународне изложбе наоружања и војне технике „Руско наоружање експо 2015“ по први пут приказати борбене могућности нове војне опреме на даљинско управљање „тајфун-У“, саопштила је прес-служба компаније.

Tajfun-U

Међународна изложба наоружања, војне технике и муниције „Руско наоружање експо 2015“ биће одржана од 9. до 12. септембра у Нижњем Тагилу.

„У оквиру изложбе ’Калашњиков‘ ће по први пут приказати борбене могућности новог модула који је инсталиран на борбеном возилу тешке класе из породице „тајфун“ — „Урал-53099“ („тајфун-У“). Током демонстрације планирано је гађање из модула из места и из аутомобила у покрету“, пише у саопштењу те компаније.

„Тајфун“ поседује ојачану оклопну заштиту, између осталог и од метка калибра 7,62 мм, као и савремени систем гиростабилизације, који омогућава комплексу да успешно функционише током специјалних операција на води и на копну и који обезбеђује прецизност погађања циља у сваком делу дана и током кретања технике. Захваљујући систему даљинског управљања модул се може користити у борбеним задацима са даљине, гарантујући безбедност посаде оклопне технике.

„Способност да аутоматски прати изабрани циљ и да памти до 10 циљева омогућиће ’тајфуну-У‘ да испуни широки спектар задатака. Могућа је инсталација четири врсте наоружања. Између осталог, ради се о митраљезима калибра 12,7 милиметра и калибра 7,62 милиметра, бацачима граната типа АГЦ17А, као и новим аутоматским бацачима калибра 40 милиметара“, наводи се у саопштењу.

 

Спутник

Напиши коментар