Култура

Ненаду Милкићу додељена „Пушкинова награда“

Књижевник Ненад Милкић, аутор романа „Последња стража“ и „Зов карауле“ добитник је Награде А.С.Пушкина за „ВЕРНОСТ РЕЧИМА И ДЕЛИМА“, коју додељује Савез писаца Русије – Градска организација Москва.

Свечана додела награде организована је у малој сали Општине Ћићевац 3. новембра 2017. године у 9 часова. Том приликом, награду у виду медаље и сертификата који иде уз њу, Милкићу је доделио председник Бојевог братства у Србији, на чији предлог је Ненад Милкић и ушао у избор за доделу овог вредног признања.

– Данас сам веома срећан што на грудима имам част да понесем медаљу са ликом и именом великог Пушкина. Захвалан сам људима који су веровали у мене, предложили ме за награду, као и драгим колегама у Русији који су ми је и доделили. Међутим, она није и не сме да буде круна рада већ подстрек да се настави даље а да упркос многим успонима и падовима, стваралачким кризама, увек ће бити неко ко ће препознати ваш рад и одати вам признање. Признајем, да ми је Пушкинова награда посебно драга зато што долази из Русије и поносићу се њом свестан тежине имена по ком је награда добила име али и људи који су ми је доделили – изјавио је Милкић.

Напиши коментар