Србија

Меморијални падобрански скок за погинуле у хеликоптерској несрећи

padobranski skok

Меморијални скок у част погинулих у хеликоптерској несрећи у марту ове године биће изведен у недељу, 13. септембраоко 16 часова на аеродрому Лисичји јарак, потврђено је из Удружења жена летача за Tango Six.

Потпредседница Удружења, Ана Вујчић, објаснила је да је, после апела за сакупљање помоћи, на рачун удружења 28 људи уплатило новац.

– Успели смо да сакупимо новац и задовољни смо. Надали смо се, само, да ће се позиву одазвати већи број рекордера који су прошле године учествовали у скакању јер без тих људи и тог хеликоптера они не би успели. Пола рекордера није учествовало у донацији, али зато јесу неки други људи који нису ни били на Батајници, који нису ни познавали те људе – изјавила је Ана Вујчић.

Сакупљени новац (42.000 динара) биће употребљен за израду четири засатаве са ликовима пилота мајора Омера Мехића, пилота капетана Милована Ђукалића, заставника Небојше Драјића и механичара летача заставника Ивана Миладиновића.

Заставе са по једним ликом носиће сваки од падобранаца (Петар Павловић, Небојша Јандрић, Иван Николић, Радослав Кораћ), чиме ће се, како наводе у Удружењу, одати почаст погинулима и обележити шестомесечни помен.

Скок ће бити изведен из авиона „Cessna 206″, а према речима Ане Вујчић, лет је поклон Ивана Николића из падобранског клуба „Сребрни змај“.

 

Tango Six

Напиши коментар