Србија

Лазар Крстић је завршио Универзитет Браћа Карић!

„Геније са Јејла“, министар финансија Лазар Крстић завршио је Алфа БК Универзитет у Београду и био стипендиста фондације „Браћа Карић“!

Ово је, како пише у објави на фејсбук групи „Алфа Универзитет“, изјавио Драгомир Карић, приликом прославе Светог Јована Крститеља у просторијама тог универзитета. Преносимо комплетан текст са те објаве:

„Свечаности сечења славског колача, поред домаћина, народних посланика Драгомира Ј. Карића и Миланке Карић присуствовали су и ректор, декани и студенти Алфа БК Универзитета, чланови породице Карић, пријатељи Универзитета из јавног и поличког живота, представници министарстава и дипломатског кора.

Драгомир Ј. Карић пожелео је гостима мир, благостање и просперитет, подсетивши их да је његовбрат Богољуб Карић оснивајући факултет давне 1992. године имао визију да то буде елитна образовна установа из које ће студенти излазити са знањем и вештинама признатим и цењеним свуда у свету.

– Многи наши студенти су на високим функцијама не само код нас, него и ван граница наше земље, а међу њима је и актуелни министар финансија Лазар Крстић, стипендиста Карић Фондације. Са вером у Бога надам се да ће се наши студенти поносити тиме што су завршили Алфа БК Универзитет – рекао је Карић. 

Миланка Карић пренела је поздраве њеног супруга Богољуба Карића, који је честитавши Славу Св. Јована Крститеља гостима пожелео добро здравље. Она је захвалила свима који су дошли да заједно са њом и њеном породицом прославе овај велики дан.

– Прошли смо много тешких година, али смо упркос томе опстали и сада јачамо. Враћамо се старом сјају и старој снази уз помоћ свих наших пријатеља, и желим да још много година славимо у оволиком броју. Хвала вам на свему што чините за нас, а ми ћемо се потрудити да будемо најбољи за наше студенте.“

Коментари (3)

 1. Hitman каже:

  Kao njihov stipendista je otišao na “Jejl”. A u to vreme “BK univerzitet” je zaista bio pojam, što zbog jakih finansija, što zbog toga što je okupio najbolji mogući kadar u zemlji da se na njemu predaje. Poznajem ženu koja je sa BK otišla u Švajcarsku, radi već dugi niz godina kao predavač u ekonomskoj struci tamo. Nije sporno njegovo obrazovanje, ali je sporan Vučićev način prezentacije Krstića kao nekog novog mladog mesije koji će nas izvući iz čabra. A to jedan čovek ne može da reši. Od okruženja, trgovinski suficit imamo samo sa BiH, CG, i MK. Sa svima ostalima imamo deficit. Proizvodnja je sve manja i manja, a uvoz sve veći i veći.Valuta nam je devalvirana jako. Ko god da dođe na to mesto ( min.finansija ), neka mu je Bog u pomoći. Da je PDV 2008. godine povećan na 20%, ne bismo imali ovakvu zajebanciju sa inflacijom. Sad je, za tako neke stvari, zaista kasno. Ako nam neko ne pokloni 30.000.000.000,00 EUR, ne vidim kako ćemo izaći iz tog spoljnog duga.

  1. nlcph каже:

   Поклонити нам нико ништа неће, а за опоравак земље никад није касно, потпуна ваљана економија је могућа само са правим људима. Велики је потенцијал тржишта Србије, али је недовољно конкуренције, а тамо где је има, нелојална је и иде на руку неолибералној теорији. Када будемо економски јачи, углавном ћемо бити и политички.
   Са “Мути-Агом, Белај-Бегом, Зумбул-Агом, Ђул- Агом и Мајком Султанијом” тако нешто је немогуће!
   https://fbcdn-sphotos-c-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/t1/1546339_265972106899495_1944794380_n.jpg

 2. nlcph каже:

  Хе-хе, спала ми темепратура на 38,6 од доброг наслова!

Напиши коментар