Свет

Кинеска биљка елиминише рак за 40 дана!

Мало позната биљка необичног имена сада је позната као „убица рака“, њен састојак узрокује нестанак тумора код мишева с раком гуштераче. Ова кинеска биљка позната под називом „гром бога вина“ односно lei gong teng, интегрисана је у кинеској медицини и користи се у лечењу бројних стања.

На страници Националног центра за комплементарну и алтернативну медицину наводе да је биљка, латинског назива Tripterygium wilfordii, вишегодишња лоза пореклом из Кине, Јапана и Кореје. У традиционалној кинеској медицини за здравствене потребе се користи већ више од 400 година лечећи разне упале или хиперактивност имуног система. Тренутно се користи као народни лек за прекомерне менструације и аутоимуне болести, попут реуматоидног артритиса, мултипле склерозе и лупуса, а припрема се од огуљеног корена.

Лабораторијски налази указују да се ова биљка може борити против упала, потискујући имунолошки систем, те да има антиканцерогене учинке. Иако су већ први докази обећавајући, постоји тек неколико квалитетних студија о учинку биљке на људе. Резултати великог истраживања које је финансирао Национални институт за артритис и мишићно-коштане и кожне болести (NIAMS), које упоређује учинке кинеске биљке у односу на конвенционални лек (сулфасалазин) за реуматоидни артритис, утврдило је да су симптоми (бол и отеклина, упала) код испитаника који су користили гром бога вина знатно блажи него код оних који су користили сулфасалазин.

Мања студија о овој биљци износи предности њеног коришћења при наношењу на кожу код реуматоидног артритиса.

Лек може изазвати озбиљне нуспојаве уколико се пажљиво не издвоји из огуљеног корена. Остали делови биљке су отровни, стога не покушавајте лек да направите сами већ, ако га је могуће, потражите га из поузданих извора.

Цела биљка lei gong teng.

Цела биљка lei gong teng.

Natural Society наводи да према новом истраживању Центра за рак универзитета у Минесоти, спојеви ове биљке доводе до стања без тумора након само 40 дана – чак и након престанка лечења. Студија је објављена у часопису „Science Translational Medicine“ и финансирана је од стране Националног института за здравље. Научници који су радили на пројекту су били запрепашћени с антиканцерогеним својствима споја, који садржи триптолид, а који је идентификован у претходним истраживањима као антиканцероген. Мисли се да је то кључна компонента која може бити одговорна за антитуморске способности.

Вођа студије и потпредседник истраживања у центру за рак објаснио је како је био запањен учинцима једноставне биљке. Рекао је да је овај лек невероватно моћан у убијању туморских станица.

Баш као што је то случај с бројним другим моћним материјама попут куркуме и ароније, наука још увек превише полако потврђује оно што многи традиционални лекари знају целог свог живота. Наравно, то је зато што велике коорпорације једноставно немају новаца за истраживања лековитости природних биљака и спојева попут овога у кинеској биљци. Но, ми знамо да је то заправо лаж. Истина је да су једноставни биљни спојеви, који имају невероватна антитуморска деловања, готово бесплатни у односу на скупе и опасне лекова против рака.

Циљ великих фармацеутских компанија је игнорисање природних спојева, јер они не доносе профит, уместо спровођења студија о лековитим учинцима биљака, новац се усмерава на маркетиншку промоцију синтетичких лекова и плаћање лажних студија које ће одобравати те лекове. На крају, део новаца одлази и на плаћање разних одштета због разорних деловања синтетичких лекова.

Да ли претпостављате шта ће се догодити са овом кинеском биљком? Иако ова биљка има благотворна дејства и доступна је, дакле готово бесплатна, појединци одговорни за истраживања ће сада бити у потрази за стварањем фармацеутског лека од битне компоненте триптолид. За тај лек ће се тражити одобрење FDA и он ће на крају бити патентиран, али нутриционистички опустошен, те продан за баснослован износ новца.

Но, срећом, прави лек, „гром бога вина” односно lei gong teng неће нестати, ви га само морате потражити уместо да наседате или пристајете на преваре.

Гери Медоуз, истраживач који је анализирао бројне објављене студије, схватио је да је у тим студијама наведено чак преко 40 биљних спојева који имају утицај на искључивање гена који подстичу ширење рака, о чему можете читати овде.

Ово је његов закључак:

„Ми смо увек у потрази за чаробним решењем. Па, постоји пуно магичних материја у ономе што једемо и повезано је с нашим животним стилом. Само треба да их искористимо, а они могу и радити заједно.“

Али научна заједница наравно није кренула тим смером, јер од тога нема користи, фармацеутске компаније у спрези са науком од нас имају користи само ако смо болесни, па им није у циљу да смо здрави. Ми се надамо да је вама стало до вашег здравља и такође се надамо да људи данас више него пре схватају да имају избор.

 

Ирена Дујмушић

Коментари (2)

  1. Мile каже:

    Probaj googlati, verujem da ces naci neku informaciju. Mozda zvuci glupo, ali pitaj Kineze u kineskoj prodavnici, mozda znaju nesto, vredi pokusati, nema sta da izgubis.

  2. kiza каже:

    ja se izvinjavam..potrebno mije znati..ako ovaj lek deluje kao sto pisete…gde ga mogu naci..hitno…jer otac mi je jako bolestan..od raka..pluca..to jes tumora…molim vas posljite mi gde ga i kako mogunaci..hvala unapred..

Напиши коментар