Свет

Ким Џонг-ун објавио писмо грађанима света

Пјонгјанг – Врховни вођа Демократске Народне Републике Кореје Ким Џонг-ун објавио је писмо грађанима света.

Ким, који је на функцији лидера земље наследио свог оца Кима Џонг-ила након његове смрти у децембру 2011, у писму од 13. фебруара објављеном у “Њујоркеру” је изразио став о нуклеарном оружју.

Драги људи света,

Деценијама су Северној Кореји претили непријатељи са нуклеарним оружјем. С обзиром да нам је безбедност стално била угрожена од стране насилних уљеза, запитали смо се: Како можемо да се одбранимо? Послужићу се бесмртним речима мог тате, величанственог Кима Џонг-ила: “Једино што може да заустави лошег момка са нуклеарком јесте добар момак са нуклеарком”.

Спавам мирно, јер знам да је напуњени нуклеарни силос близу колико и дугме за лансирање на мом ноћном сточићу. Сада разумем шта је Тата, геније, инстинктивно знао: да свет неће бити стварно безбедан док све нације не поседују нуклеарно оружје.

Можда баш зато што нам је ово оружје тако неопходно за одбрану, америчка влада са својим полтронима у Уједињеним нацијама, намерава да нам га одузме. Али као што је Тата обичавао да каже: “Кад дођу по наше нуклеарке…”

Ово је разлог зашто данас оснивам Удружење за нуклеарну одмазду, да одбраним суверено право сваке нације на планети да обухвати ту планету пакленим загрљајем. Ако нам се придружите данас, нећете морати да платите за чланство и послаћемо вам ову налепницу: “Нуклеарно оружје не убија људе. Људи убијају људе који немају нуклеарно оружје”.

Мир с вама,

Ким Џонг-ун

Коментари (2)

  1. Aleksandar каже:

    Covek koji je iznedaio i same ameriknce kako jeove godine sve odlicnourdaio bez mnogo njihovih ucesca.

  2. Zoran каже:

    Ко хоће да живи у миру, мора да се спрема за рат. Да смо имали адекватно оружје, НАТО говна не би смела да нас нападну.

Напиши коментар