Свет

Џихадисти панично беже из Сирије

У редовима терориста у Сирији почела је паника и дезертерство. Око 600 плаћеника је напустило своје положаје и покушава да побегне у Европу, изјавио је начелник Главне оперативне управе Генералштаба Оружаних снага Русије, генерал-пуковник Андреј Картаполов.

Sirija

Руски авијација у Сирији је извршила више од 60 летова и уништила више од 50 објеката инфраструктуре терористичке организације „Исламска држава“ (ИД), изјавио је начелник Главне оперативне управе Генералштаба Оружаних снага Русије, генерал-пуковник Андреј Картаполов, а преноси „Взгляд“.

„Удари су се наносили даноноћно из ваздухопловне базе ᾿Хмејмим᾿ по целој територији Сирије. За три дана смо успели  да уништимо материјално-техничку базу терориста и да значајно смањимо њихову борбену способност“, рекао је Картаполов.

Према његовим речима, „обавештајци бележе да терористи напуштају подручја под њиховом контролом“. „У њиховим редовима почела је паника и дезертерство. Око 600 плаћеника је напустило своје положаје и покушава да побегне у Европу“, додао је генерал.

Портпарол Министарства одбране РФ генерал-мајор Игор Конашенков претходно је саопштио да су авиони руских Ваздушно-космичких снага у петак, 2. октобра, извршили 14 летова у Сирији.

 

Руска реч

Напиши коментар