Досије

ДОКУМЕНТ ТУЖИЛАШТВА: Такозвана побуна ЈСО нема везе са убиством Ђинђића (ВИДЕО)

Пише. адвокат Мироје Јовановић

Протест ЈСО

Подсећам јавност на документ Републичког јавног тужилаштва ознаке „А број: 395/2012“ од 02.10.2012. године у коме се на страни 2. изричито тврди (у својој изјави, Тужилац за организовани криминал, Миљко Радисављевић је навео): „…да се на основу доказа прикупљених у току истраге и у преткривичном поступку, не може извести закључак да је у време „побуне“ ЈСО-а постојао план за касније извршен атентат на премијера Зорана Ђинђића.

Иначе, ради се о документу који је потписала и тадашњи (2012) и садашњи Републички јавни тужилац, Загорка Доловац, у коме она одбија захтев за изузеће специјалног тужиоца, и образлаже његов става о наводној повезаности тзв. „побуне“ ЈСО из новембра 2001. године са атентатом на премијера Ђинђића.

На овај документ је важно указивати, због спинова који постоје у јавности и који читаву Јединицу за специјалне операције покушавају да прикажу као криминалну организацију.

Званичан документ највише тужилачке инстанце вреди више од хиљаду речи и оправдања…
Оригинал цитираног документа погледајте овде:

Izuzece-strana-1

Izuzece-strana-druga

 

Прилог о документу са једне, не баш, „пријатељски“ настројене телевизије (Б92) можете погледати овде:

Адвокат Мироје Јовановић

Коментари (3)

  1. Jungle каже:

    CRVENE BERETKE najbolja specijalna jedinica koju smo ikada imali, to je upravo bio razlog nasih izdajnika da po nalogu svetskih mocnika rasformiraju JSO po mom misljenju! Ziveo JSO, Ziveli Vukovi i ponovo se digli iz pepela kao FENIKS!

  2. Elaine каже:

    Everything to do with Serbia is going to be a lie. There is nothing that will be done to favour Serbs. They are all to blame, and until a way is found to remove the ultimate power of mass cover ups by USA and NATO truth will never see the light of day. JSO were successful, loyal, powerful and therefore a danger to the instability and chaos wreaked by USA/NATO. They had to go, the whole affair surrounding the assassination of Dijindjic was total conjecture with no proof of deed.

  3. Ruzica каже:

    U knjizi “Treci metak” ne secam se kog izdavaca, napomenuto je nesto slicno, kao I cinjenica da je koji dan pre atentata sleteo helihopter u Suboticu, koji he bio zasluzan za tzv treci metak.

Напиши коментар