Регион

ДАРКО МЛАДИЋ: Рат је изазвао Алија Изетбеговић, а не мој отац

Одбрана генерала Ратка Младића ће у завршној ријечи пред Хашким трибуналом доказати да је рат у БиХ изазвао тадашњи бошњачки лидер Алија Изетбеговић на наговор америчке администрације, каже генералов син Дарко Младић.

Он је навео да ће одбрана веома јасно одговорити на оптужбе хашког Тужилаштва, које покушава да на генерала Младића пребаци одговорност да је започео рат у БиХ, те да ће показати да се оно искључиво служи манипулацијама.

„Оно што је занимљиво је то да је на крају тужилац покушао да пребаци одговорност за цијели рат и све жртве рата на генерала Младића, а сви знамо да је рат изазвао Алија Изетбеговић на наговор америчке администрације“, рекао је Дарко Младић за „Спутњик“.

Он подсјећа да је Алија Изетбеговић одбацио мировни уговор и јасно рекао да ће жртвовати мир за суверену Босну.

„Оно што је примарни злочин у сваком рату, то је злочин против мира, који није у мандату Хашког трибунала. Међутим, тужилаштво је покушало да генерала Младића означи као особу која је изазивала патње свих у грађанском рату у БиХ“, рекао је Дарко Младић.

„Завршна ријеч коју је тужилац изнио у ова три дана за нас је изненађење у смислу онога што јавност није могла да види, а то је апсолутни недостатак доказа којим поткрепљује своје драматичне тврдње. Чак смо утиска да се ишло на додатну драматизацију како би се бацила димна завјеса на недостатак доказа“, каже Дарко Младић.

Он истиче да након завршне ријечи тужиоца не постоји ниједна тврдња на коју одбрана генерала Младића нема одговор.

Тужилаштво Хашког трибунала завршило је данас тродневно изношење завршне ријечи, те предложило да суд осуди генерала Младића на казну доживотног затвора.

Одбрана ће своју завршну ријеч почети да износи у петак, 9. децембра.

 

РТРС

Коментари (1)

  1. Б каже:

    BBC је објавио изјаву извесног Хасана из Сребрнице која гласи приближно овако:које остао у Сребрници је преживео а мушкарци и дечаци који су се повлачили према Тузли су имали губитке.Да будемо јасни војска се повлачи.Пошто су неки медији(B92,Blic)објавили текст и поредили Алеп и Сребрницу,а промакла им је ова изјава покушао сам да коментаришем,нормално мој коментар није објављен.Њима не одговара да један сведок из Сребрнице изјавом ослобађа одговорности Ратка Младића што његова изјава чини.

Напиши коментар