Република Српска

Црвене беретке за 43 припадника САЈ-а Републике Српске

Симболичном замјеном црних беретки црвеним, данас су у Трну 43 припадника Специјалне антитерористичке јединице Министарства унутрашњих послова Републике Српске, завршила основну обуку за полицајца специјалисту која је трајала девет мјесеци.

Министар унутрашњих послова Републике Српске Драган Лукач је рекао да је МУП Републике Српске ступањем на дужност младих припадника САЈ-а добио нову снагу за обављање најважнијег циља, а то је чување безбједности грађана и њихове имовине.

„Ови млади људи су обучени да се супротставе ономе што може да угрози грађане или Републику Српску“, рекао је министар Лукач.

Министар је припадницима САЈ-а честитао успјешно завршену обуку, те поручио да униформу и беретку носе часно и поносно, јер то не може свако, у шта су се и увјерили након што су прошли јаку селекцију, затим Полицијску академију и обуку за полицајце специјалце.

Командант Специјалне антитерористичке јединице Драган Рибић рекао је да су ови млади људи завршили веома захтјевну и тешку обуку која је спроведена кроз основне и специјалистичке обуке, те изразио задовољство што је Специјална антитерористичка јединица ојачана младим људима.

Сама обука се састојала из два дијела, и то основне и напредне обуке, а обухватала је сегменте тактичко-специјалних дејстава, ватрене обуке, алпинистичке обуке, физичке обуке.

Међу младим припадницима САЈ-а, на дужност је ступило и пет жена.

Напиши коментар