Наоружање

Амерички ракетни штит беспомоћан пред новом руском ракетом (ВИДЕО)

„Рубеж“ се покреће са мобилног лансера директно у висину, затим на одређеној висини заузима борбени правац и наставља лет по балистичкој путањи, а у силазној путањи на неколико стотина километара пре циља бојева глава неочекивано понире према земљи и наставља лет као крстарећа ракета.

https://youtu.be/WTQDazPxbpU

Руска напредна интерконтинентална балистичка ракета „Рубеж РС–26“, која би требало да постане оперативна током 2016. године, потпуно је заинтригирала војне стручњаке широм света, оцењује „Росискаја газета“.

Како се наводи у извештају о том моћном оружју, почетком марта на кинеској телевизији један војни експерт нахвалио је карактеристике те ракете оцењујући да она „уноси страх у срца страних војски“.

„Руска нова ракета РС–26 у свом лету стално мења путању тако да се тешко може срушити“, изјавио је тај аналитичар.

Када су га питали о америчком ракетном штиту, он је изјавио да је потпуно бескористан против РС–26.

„Та је ракета боља чак и од познате ’топољ М‘ ракете, бојеве главе су јој суперсоничне те стално мењају своју путању. Неке од њих ће пробити било какав ракетни штит и погодити мету“ појаснио је он.

„Поред потенцијалног домета од 11.000 километара, новој ракети смањено је време ’бустер‘ фазе на испод пет минута, што значи да радари неће имати времена да региструју лансирање. Русија је сада потпуно сигурна, за разлику од осталих“, нагласио је аналитичар.

Иначе, у извештају се такође наводи да се „Рубеж“ покреће са мобилног лансера директно у висину, затим на одређеној висини заузима борбени правац и наставља лет по балистичкој путањи, а у силазној путањи на неколико стотина километара пре циља бојева глава неочекивано понире према земљи и наставља лет као крстарећа ракета.

 

Спутњик

Напиши коментар