Регион

Александар Вучић: Стварам нову Србију, требаће ми помоћ Хрвата

– Више дана сам разговарао с различитим представницима Руске Федерације. О изборима, али и о њиховим улагањима у Србију, о инвестицијама; потпуно разумем ту потребу да неко заштити свој капитал и своју имовину. Једнако као што одлично разумем и потребу Србије да и пред Западом и пред Русима, пред свима, на јасан начин каже да ми одлучујемо о нашим унутрашњим питањима – изјавио је вицепремијер Александар Вучић у интервјуу за загребачки „Глобус“.

У тексту који се као главни наслов на првој страни „Глобуса“ рекламира са опремом: „Стварам нову Србију и требаће ми помоћ Хрвата“, хрватски новинар описује Вучића као „будућег премијера Србије“ и „најмоћнијег човека у Србији“.

Вучић је репортеру „Глобуса“ казао да се осећа помало и срећно, и усамљено, и забринуто у исто време.

Насловна страна новог „Глобуса“

Насловна страна новог „Глобуса“

– Могу вам то и објаснити. Прво, срећан сам јер радим оно што волим и чиним оно што мислим да је добро. Усамљен сам јер шта год урадио, и како год урадио, сви или добар део јавности биће против тебе. А забринутост је, мислим, нешто што треба да постоји код сваког нормалног и разумног човека који зна у каквој се ситуацији налазимо, шта је све пред нама и колико имамо проблема, колико препрека. На крају, потпуно сам уверен да само забринути људи могу донети било какав прогрес. А они који нису забринути и који с лагодношћу и лакоћом гледају на будуће дане, објективно се и не могу суочити с тешким изазовима који су пред нама – рекао је Вучић.

На опаснку новинара „Глобуса“ да је три ноћи узастопно водио с Русима тешке разговоре, Вучић је одговорио да не зна да ли су биле баш три ноћи, али да је више дана разговарао с различитим представницима Руске Федерације и да не би хтео да открије с којима конкретно.

– Једноставно не би било фер, јер да су то били јавни разговори, онда бисте те дужноснике и видели. Разговарали смо о изборима, али разговарало се и о њиховим улагањима у Србију, о инвестицијама; потпуно разумем ту потребу да неко заштити свој капитал и своју имовину. Једнако као што одлично разумем и потребу Србије да и пред Западом и пред Русима, пред свима, на јасан начин каже да ми одлучујемо о нашим унутрашњим питањима – рекао је Вучић.

Вучић није хтео да одговори на питање да ли су Руси заиста били против тога да у овом тренутку распише парламентарне изборе, јер је „у ситуацији до понајпре води рачуна о интересима своје земље, а не о тиражу ваших или било чијих новина“.

http://www.jutarnji.hr/ekskluzivni-intervju-s-buducim-srpskim-premijerom-aleksandar-vucic–moja-srbija/1159583/

Коментари (1)

  1. Корнелиjе Кодреану каже:

    Готов си вУЧКо, долазимо по тебе!

Напиши коментар