понедељак, 20. 03. 2023.

Умро прогонитељ Ратка Младића

Пише: Александар Лукин

Мики Ракић, сарадник америчких обавештајних служби, умро je на ВМА.

miodrag-miki-rakic

Као председник Бироа за координацију тајних служби 2010. године, Миодраг Ракић је стекао медијску промоцију захваљујући Викиликсу. Међу процурелим „строго поверљивим“ документима налази се депеша из америчке амбасаде у Београду у којој је наведено је да је Миодраг Ракић, сарадник америчких обавештајних служби, 25. августа 2009, отправници послова рапортирао да се Младић крије негде у Србији и додао да му у скривању помажу „страни извори“, мислећи на Русију. Два месеца касније, опет из Викиликс извора, јавност сазнаје да „Тадићев саветник предводи лов на Младића“. У вршењу нелегалних притисака на породицу Ратка Младића, Ракићу је свесрдно помагао тадашњи директор Телекома Србија, Бранко Радујко, за кога војни извори такође тврде да је сарадник западних обавештајних служби.

Ђилас је својевремено рекао да је Ракић „човек који је дао кључни допринос завршавању сарадње с Хашким трибуналом уз пажљиво чување националних интереса“.

Ракић је умро на ВМА од компликација проузрочених раком тестиса и простате, што оповргава гласине да је намерно озрачен од стране једне источне обавештајне службе.
10 коментара

 1. Žikica Marković

  Čini dobro i dobrom se nadaj!Svako je tvorac svoje sreće, u konkretnom slučaju svoje nesreće.Ko sreću svoju gradi na tuđoj nesreći, na kraju se i sam nađe u toj poziciji.

 2. јелена

  али штету је већ направио,надам се да ће и остали његови “исторадиоци ” убрзо његовим стопама

 3. Саша

  Умро је као говно. Као зли римски цар Галерије зачетник Великог Прогона у 4веку убица генерала Светог Георгија, сликовито описан у Лактанцијевом делу “О смрти прогонитеља”.
  Што би владика Николај реко “Гле како смрт прогонитеља личи на грех учињени”

Оставите коментар

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *